Nvidia sürücü hatası: Oyunu kapattıktan sonra işlemciyi daha fazla çalıştırıyor

Nvidia, yayınladığı sürücü güncellemesiyle oluşan hata sonucunda, oyununuzu kapattıktan sonra CPU'nuzun daha fazla çalışmasına neden oluyor.

Nvidia sürücü hatası: Oyunu kapattıktan sonra işlemciyi daha fazla çalıştırıyor
Nvidia sürücü hatası: Oyunu kapattıktan sonra işlemciyi daha fazla çalıştırıyor
GİRİŞ 10.03.2023 16:29 GÜNCELLEME 10.03.2023 16:56

Nvidia, GeForce grafik kartları için yayınladığı bir sürücü güncellemesi ile birlikte, düşük çözünürlükteki videoların yüksek çözünürlüklü ekranlarda daha iyi görüntüleme performansı sağlayan süper çözünürlük yükseltme teknolojisini kullanıma sundu. Güncelleme ile gelen özellik kullanıcılara büyük ekranda kaliteli bir oyun deneyimi sunuyor ancak güncellemenin yüklendiği bazı bilgisayarlarda birkaç hatanın ortaya çıktığı saptandı.

Nvidia Container Toolkit.

HATAYI KABUL EDEN NVİDİA DÜZELTME GÜNCELLEMESİ YAYINLADI

531.18 sürüm koduna sahip olan Nvidia GeForce sürücüsünü indiren bazı kullanıcılar, herhangi bir oyunu çalıştırıp kapattıktan sonra bilgisayarlarında yüksek CPU kullanımına neden olan bir hata ile karşılaştı.

Konuyla ilgili araştırmalar yapan Nvidia firması, sorunun Nvidia Container'daki açıklanmayan bir hatadan kaynaklandığını belirtti. Hatayı kabul eden şirket kısa bir süre sonra hatayı gidermek için  531.26 sürüm kodlu bir düzeltme güncellemesi yayınladı.

Nvidia tespit edilen hatayı düzeltmek için bir güncelleme sunarken ayrıca GeForce 1000 serisi veya MX250 ve MX350 GPU'lara sahip bazı eski dizüstü bilgisayarları etkileyebilecek bir "rastgele hata kontrolü" sorununu gideren bir düzeltme güncellemesi yayınladı.

SÜRÜCÜ GÜNCELLEMESİNDE BİR HATA DAHA BULUNUYORDU

Nvidia'nın yayınladığı son güncellemeyle birlikte, kullanıcılar oynadıkları oyunu kapattıktan sonra yüksek işlemci kullanımı yaşanıyordu. Daha sonra tek hatanın bu olmadığı, bununla birlikte Discord uygulaması arka planda çalışırken, kullanıcıların oynadıkları oyunlarda düşük FPS aldıkları belirtildi. Discord uygulamasının arka planda çalışırken oyunları yavaşlatma sorununu düzeltmek için Nvidia, 850 MB boyutunda bir sürücü güncelleme paketi yayınladı. 

Lenovo'nun yuvarlanabilir ekranlı konsept bilgisayarıyla tanışınLenovo'nun yuvarlanabilir ekranlı konsept bilgisayarıyla tanışın

850 MB'lık düzeltme güncellemesini indiren kullanıcıların, bahsedilen sürücü hatalarından kurtulacakları söyleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı