Apple, yenilenmiş iPhone 13 satışı için listeye bir ülkeyi daha ekledi!

Apple, kullanıcılarını kaybetmek istemiyor. ABD'li şirket Ocak ayında başlattığı "yenilenmiş cihaz" hizmetine bir ülkeyi daha dahil etti. Yenilenmiş iPhone'ların, standart fiyatlı iPhone'lara göre yüzde 15 daha ucuz olduğu belirtiliyor.

Apple, yenilenmiş iPhone 13 satışı için listeye bir ülkeyi daha ekledi!
Apple, yenilenmiş iPhone 13 satışı için listeye bir ülkeyi daha ekledi!
GİRİŞ 14.03.2023 10:33 GÜNCELLEME 14.03.2023 10:35

Teknoloji dünyasında artan maliyetler, şirketleri yenilenmiş cihazlar satmaya yönlendiriyor. Özellikle de son yıllarda akıllı telefon alanında artan fiyatlar, kullanıcıların ikinci el cihazlarını tercih etmesine sebep oluyor. Bu nedenle birçok firma ikinci el akıllı telefon satışlarının kontrollü ve faydalı olarak sağlanması için mağazalarında bulunan telefonlardaki sorunları gidererek kullanıcılara sunuyor.

APPLE KULLANICILARINI KAYBETMEK İSTEMİYOR

Son dönemlerde yenilenmiş cihazlara artan talep sadece küçük işletmelerin değil, büyük firmaların da ikinci el akıllı telefonlarında değişikliğe gitmesine neden oluyor; Apple, Ocak ayında Almanya, İngiltere ve İtalya'da yenilenmiş cihaz satmaya başlamıştı. Şu an yenilenmiş cihaz olarak sadece iPhone 13 serisini satan Apple, yine aynı yöntemi kullanarak ABD'de yenilenmiş akıllı telefon satmaya başladı.

Yenilenmiş cihazları kendi resmi web sitesi üzerinden "Refurbished iPhone" hizmeti ile satışa sunan Apple, bu yöntemi kullanarak Apple kullanıcı trafiğini diri tutmak istiyor. Kullanıcılarını diğer firmalara kaptırmak istemeyen Apple'ın, gelecekte bu satış yöntemine başka ülkeleri de dahil edip etmeyeceği bilinmiyor.

APPLE ŞU AN İÇİN BU HİZMETİ ÜLKEMİZDE SUNMUYOR

Şimdilik bu hizmeti Türkiye'ye sunmayan Apple, ABD'de satışa çıkardığı yenilenmiş cihazlar arasında iPhone 13 mini modeline yer vermedi. Yenilenmiş iPhone 13, sıfır iPhone 13'e göre yüzde 15 daha ucuz fiyat etiketiyle geliyor.

Apple, sağlık alanında gelişmek istiyor: AirPods'a işitme sağlığı özellikleri eklenecekApple, sağlık alanında gelişmek istiyor: AirPods'a işitme sağlığı özellikleri eklenecek

Son zamanlarda artış gösteren yenilenmiş akıllı telefon satışları, sıfır telefon satın alamayanlar için güzel bir fırsat olarak görülüyor. Donanım ve yazılım kısmında hasar görmüş telefonlardaki bütün hatalar düzeltilip sıfıra yakın bir duruma getirilerek satılıyor. Son olarak, şirketlerin yenilediği cihazların garanti kapsamına girdiğini ancak ikinci el olan yenilenmemiş cihazların garanti kapsamına girmediği biliniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma