Söylentilere göre 2024'te 7 inç ekranlı Apple HomePod le karşılaşabiliriz

Apple analisti Ming-Chu Kuo'nun tahminine göre, Apple iPad ve Hoparlörü birleştirecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Yeni nesil HomePod cihazının 2024 yılında tanıtılacağı iddia ediliyor.

Söylentilere göre 2024'te 7 inç ekranlı Apple HomePod  le karşılaşabiliriz
Söylentilere göre 2024'te 7 inç ekranlı Apple HomePod le karşılaşabiliriz
GİRİŞ 11.03.2023 09:45 GÜNCELLEME 11.03.2023 09:47

Ünlü Apple analisti Ming-Chu Kuo, Apple'ın 2024'ün ilk yarısında 7 inçlik bir panele sahip yeni nesil HomePod'u tanıtabileceğini iddia etti. Çinli tedarikçi Tianma tarafından üretilecek olan ekran, "Apple'ın diğer donanım ürünleriyle daha sıkı entegrasyon sağlayabileceği" düşünülüyor. Bu da "şirketin akıllı ev stratejisinde önemli bir değişim yaşayacağı" anlamına geliyor.

İPAD İLE HOPARLÖRÜ BİRLEŞTİRİLECEK

Bloomberg'den Mark Gurman'ın raporlarında yer alan bilgiler doğrultusunda Apple, iPad ile hoparlörü birleştiren bir aksesuar geliştirdiğine dair iddialar var. Daha bu Ocak ayında Gurman, Apple'ın Amazon ve Google'ın sunduklarıyla rekabet etmek amacıyla bir dizi akıllı ev cihazı üzerinde çalıştığına değinmişti.

Apple HomePod

Geliştirildiği bildirilen ürünlerden biri, termostat ve ışık gibi çeşitli IoT cihazlarını kontrol edebilen ve görüntülü sohbetler için kullanılabilen düşük kaliteli bir iPad modeliydi. HomePod ile entegre olarak gelecek ekranın da bu olup olmayacağı henüz doğrulanmadı.

Engadged'in haberine göre Apple'ın bu alanda rakiplerine yetişme çabası içinde olduğundan dolayı bu tarz ürünlere daha fazla yoğunlaşacak. Apple kullanıcılar şimdilik  bu ürünler içinde HomePod mini ile yeni 2. nesil HomePod arasında seçim yapabiliyor. Yeni modelin üst kısmında dokunmatik bir panel bulunuyor ancak ses seviyesini ayarlama, parça atlama ve Siri'yi çağırma gibi sınırlı özellikler barındırıyor.

IoT ürünleri

APPLE GERİDE KALMAK İSTEMİYOR

Xiaomi, akıllı telefonların yanı sıra IoT ürünleriyle de sürekli karşımıza çıkan ve bu alana ciddi yatırımlar yapan deneyimli bir teknoloji şirketi konumunda yer alıyor. Televizyon, buzdolabı, elektrikli scooter ve akıllı süpürgeler gibi ürünler ile bir ekosistem oluşturmak isteyen şirket IoT ürünleriyle öne çıkıyor. 

Apple yine değişikliğe gitti: Sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı!Apple yine değişikliğe gitti: Sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı!

IoT pazarı yarışında geri kalmak istemeyen Apple, rakiplerine karşı avantaj sağlamak için bu ürünlere yöneliyor. Tüm bunları hesaba katarak düşündüğümüzde Apple'ın rakiplerinden geri kalmamak için kullanıcılara yenilik sunmak isteyeceğini söyleyebiliriz. Bu doğrultuda Apple'ın analistinin iddia ettiği iPad'li Hoparlör ürününün gelecek yıllarda kullanıcılara sunulması, muhtemel gibi görünüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti