Apple yine değişikliğe gitti: Sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı!

Apple'ın geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 14 ailesine yeni renge sahip bir üye katıldı. Apple Store'un kapatılmasından kısa bir süre sonra sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı.

Apple yine değişikliğe gitti: Sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı!
Apple yine değişikliğe gitti: Sarı renkli iPhone 14 Türkiye'de satışa çıktı!
GİRİŞ 10.03.2023 17:42 GÜNCELLEME 10.03.2023 17:43

Apple, yeni bir renk seçeneğiyle iPhone 14'ü Türkiye'de satışa sundu. geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 serisi, Mavi, mor, sarı, gece yarısı, yıldız ışığı renkleriyle yeniden gündeme gelmişti. 

Apple, teknoloji pazarında dikkat ekonomisini üzerine çekebilmek için tıpkı geçtiğimiz yılda olduğu gibi yeni iPhone'ların tanıtımından tam altı ay sonra yeni renk seçeneğine sahip cihazlarını tanıttı. ABD'li şirket 10 Mart tarihi itibariyle ise sarı renkli iPhone 14 ve 14 Plus modellerini Türkiye için satışa çıkardı.

SATIŞ ÖNCESİ APPLE STORE KAPANDI

Sarı renkli iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri Türkiye'de satışa çıkmadan kısa bir süre önce Apple Store kapandı. Siteye giren kullanıcılar Apple logosu ile birlikte “Biz de sabırsızlanıyoruz.” notuyla karşılaştı.

Kullanıcılara yeni renkli iPhone 14'ü tanıtmadan önce heyecan oluşturmak isteyen Apple, kısa süre sonra siteyi yeniden açarak kullanıcıları sarı renkli iPhone 14 ile buluşturdu.

KISA BİR SÜRE SONRA SARI RENKLİ İPHONE 14 SATIŞ LİSTESİNDE GÖRÜNDÜ

Apple kullanıcıları kısa bir bekleyişin ardından sarı renkli iPhone 14'ü satın alabilmek için Apple Store sitesine girebildi. iPhone 14 serisinin tanıtımından altı ay sonra gelen yenilik, kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Sarı renkli iPhone 14, 32 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla Apple Store'da yerini aldı. Apple sitesinin kısa kapanmasından kısa bir süre sonra tanıtılan iPhone 14 birçok teknoloji sitesi üzerinde haber konusu oldu.

iOS 16.4 Beta 3 yayınlandı: O özellik artık ücretsiz olacakiOS 16.4 Beta 3 yayınlandı: O özellik artık ücretsiz olacak

Apple'ın tanıttığı sarı renkli yeni İphone 14'ün fiyatı 32 bin 999 TL iken, sarı renkli iPhone 14 Plus'un fiyatı ise 36.999 TL olarak belirlendi. Apple'ın satışları yükseltmek için uyguladığı bu yöntem genellikle ilkbahar aylarında gerçekleşiyor. Apple'ın yeni renk seçeneğine sahip iPhone'ları sunarken, "yeni telefon tanıtımı" yapıyormuş gibi heyecanlı bir reklam stratejisi uygulaması, kullanıcıların iPhone cihazlarına olan ilgisini artırdığı düşünülüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...