iPhone'unuzun pil sağlığını koruyun! Apple yine zam yaptı

Apple, malzeme fiyatlarındaki enflasyonla mücadele etmenin yolunu, pil değişim servis ücretlerine zam yaparak buldu. Gelen zamlarla birlikte iPhone kullanıcılarının cihaz pil sağlığını korumaya yönelik daha çok tedbirler alması gerekecek.

iPhone'unuzun pil sağlığını koruyun! Apple yine zam yaptı
iPhone'unuzun pil sağlığını koruyun! Apple yine zam yaptı
GİRİŞ 02.03.2023 10:58 GÜNCELLEME 02.03.2023 11:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Apple, İphone 14 serisinden önceki tüm garanti kapsamı dışındaki modellerin pil değişimi servis ücretlerine zam yaptığını doğruladı.

Apple, 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla İphone X ile iPhone 13 modellerine yönelik pil değiştirme servis ücretine 20 dolarlık fiyat artışı yaptı. Öte yandan iPhone SE ve iPhone 8 gibi diğer modellerin pil değişim ücretlerine de 49 dolarlık zam yaptı.

DİĞER APPLE ÜRÜNLERİNİN PİL DEĞİŞİMİ DE DAHA PAHALI OLACAK

Apple, diğer ürünleri için pil değiştirme maliyetini değiştirme de artırıyor. Yeni iPad modellerinin pil değişimi servis ücretine 20 dolar zam yapılırken, yeni nesil MacBook Air cihazının pil değişimi servis ücretine 30 dolar zam yaptı. Ayrıca MacBook Pro kullanıcıları için aynı servis ücreti 50 dolar daha pahalı olacak.

AB, Apple'ı rekabet yasalarını ihlal etmekle suçluyor: Ceza gelebilirAB, Apple'ı rekabet yasalarını ihlal etmekle suçluyor: Ceza gelebilir

Apple, Türkiye'de iki yıllık garanti süresi veriyor ancak bu süre diğer ülkelerde farklılık gösterebiliyor. İki yıllık AppleCare+ garanti kapsamı içinde olan kullanıcılar bütün onarım servislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ancak müşterilerin aldıkları Apple cihazların iki yıllık garanti kapsamını aşması durumunda ne yazık ki pil değişimi başta olmak üzere bütün onarım servislerine, uygulanan zamlı fiyatlar dahilinde ulaşabilecek.

APPLE FİYATLARI NEDEN YÜKSELTTİ?

Yapılan açıklamalara göre şirket fiyatları yükselterek, artan enflasyon ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle artan malzeme fiyatlarına karşılık veriyor. Yapılan bu zamlar Apple kullanıcılarını ürün değiştirme veya cihaz onarımı yapma gibi davranışlarını ertelemeye itiyor.

AppleCare+

İPHONE'LARIN PİL DEĞİŞTİRME ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

1 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iPhone'ların pil değişiminde yenilenen fiyat listesi:

iPhone 13 serisi 1939 TL
iPhone 12 serisi 1939 TL
iPhone 11 serisi 1939 TL
iPhone X serisi 1939 TL
iPhone 8 serisi 1559 TL
iPhone 7 serisi 1539 TL
iPhone 6 serisi 1539 TL
iPhone SE serisi 1539 TL

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak her durum da iPhone diye ölen insanlar var ben olsam 2 katına çıkarırım çünkü o zaman daha çok alıcı bulur. ama iPhone abi diyenler düşunsün.
    Cevapla
  • dincer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şunu tavsiye ediyorum 11 pro max kullanıyorum 2020 Temmuzunda aldım 6 ay kadar içinden çıkan adateri kullandım pil kapasitesi %95 e düştü sonra wireles charge aldım kullanıyorum bir yazılımda pil seviyesinde iyileştirme yapıldı şuanda hala %95 hızlı şarj kullanmayın kabloyu hiç kullanmayın çok ender tlf pili bitiyor gün boyunca hiç pili doldurmuyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    alın huvai samsung ne gerek ayfona
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanların pillerini virüs ile boz kalitesiz pil koy sonra durmadan zam en iyisi çin malı alın pil parasına yeni cep alırsın nerde ise
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabadan sonra adam akıllı birde telefon çıkartalım. Bu gidişle nereye böyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor