Apple Watch ve Mac için ChatGPT uygulaması geliştirildi

Uygulama geliştiricisi Jordi Bruin, Apple cihazlarından ChatGPT'ye erişimi kolaylaştırıyor. Yazılımcının geliştirdiği uygulamalar ile yapay zeka robotunu kullanarak Apple Mac ve Watch üzerinden işlemlerinizi yapmanıza olanak sağlanacak.

Apple Watch ve Mac için ChatGPT uygulaması geliştirildi
Apple Watch ve Mac için ChatGPT uygulaması geliştirildi
GİRİŞ 07.03.2023 11:17 GÜNCELLEME 07.03.2023 11:19

OpenAI'nin yapay zeka destekli konuşma sohbet robotu ChatGPT, geçen yılın Kasım ayında piyasaya sürüldüğünden beri dünyayı kasıp kavurdu. Soruları yanıtlayabilir ve içerik oluşturma ve kod yazma gibi birçok görevde sizlere kolaylıkla yardımcı olabilir.

ChatGPT'ye erişmek için web tarayıcınızı açmanız OpenAI şirketinin internet adresine gitmeniz gerekiyor. ChatGPT'yi kullanmak için bu yönetime uymaktan sıkılanlar, Apple cihazları için daha kolay bir yöntem arayışına girdi.

MAC İÇİN CHATGPT KOLAYLIĞI: MACGPT

Uygulama geliştiricisi Jordi Bruin bu kolaylığı salmak için MacGPT adında bir uygulama geliştirdi. Bruin, MacGPT'yi "kullanıcıların kendi menü çubuklarından ChatGPT'ye hızlı bir şekilde erişmelerini sağlayan, macOS için basit bir yerel uygulama" olarak tanımlıyor.

Apple'ın bu yıl M3 çipli İMac'leri satışa çıkaracağı söyleniyorApple'ın bu yıl M3 çipli İMac'leri satışa çıkaracağı söyleniyor

Mac üzerinde nasıl çalışıyor?

MacGPT, ChatGPT arayüzünü bir web tarayıcısına entegre ederek kullanmanızı sağlıyor. Bu yöntemle Web tarayıcısının içine gömülüymüş gibi çalışan ChatGPT robotuyla sohbet etmeniz için, menü çubuğu simgesine tıklamak yeterli oluyor. Hatta geliştirilen araca daha da hızlı erişmek için tarayıcı ayarlarından bir klavye kısayolu atayabilirsiniz. 

AKILLI SAATLER DE YAPAY ZEKADAN MAHRUM KALMIYOR: WATCHGPT

Mac için geliştirilen ChatGPT kısayolunun akıllı saatler için de geçerli olacağı söyleniyor. WatchGPT uygulamasının birçok özelliği barındıracağına değiniliyor. Bu özelliklerin bazıları şunlardır:

  • Sorularınıza hızlıca yanıt alabilir veya yazmadan daha uzun mesajlar oluşturabilirsiniz.
  • Etkileşiminizin sonucunu metin, e-posta veya sosyal medya aracılığıyla başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
  • Kolay erişim için uygulamayı bir kısayol olarak ayarlabilirsiniz.

 watchGPT uygulamasının şu anda test edildiği ve yakında App Store'da 4,99 $ karşılığında satışa sunulacağı söyleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şenol Güneş'i resmen duyurdular! İmza an meselesi
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!