Karar tam bir yıl sonra geldi: Facebook ve Instagram için NFT desteği bitiyor!

Mark Zuckerberg'in "dijital koleksiyon" hamlesini duyurmasından neredeyse bir yıl sonra gelen karar ile Facebook ve Instagram için NFT desteği bitiyor.

Karar tam bir yıl sonra geldi: Facebook ve Instagram için NFT desteği bitiyor!
Karar tam bir yıl sonra geldi: Facebook ve Instagram için NFT desteği bitiyor!
GİRİŞ 14.03.2023 12:26 GÜNCELLEME 14.03.2023 15:41

Dünyada NFT çılgınlığı devam ederken Meta şirketi, Facebook ve Instagram için NFT'lere verdiği desteği sonlandırıyor. Yeni bilgilere göre bu kararın Mark Zuckerberg'in şirketin "verimlilik yılı" olarak tanımladığı dönemde binlerce çalışanı işten çıkarmayı düşünmesi ve çok sayıda projeyi durdurmasıyla birlikte geldiği söyleniyor.

Meta, 11 bin kişiyi işten çıkaracak: Reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanıyorMeta, 11 bin kişiyi işten çıkaracak: Reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor

META, NFT YERİNE REELS'TEN PARA KAZANMAYA ÇALIŞACAK

Meta şirketi ile ilgili birkaç gün önce yayınlamış olduğumuz haberde, şirketin 11 bin kişiyi işten çıkaracağına değinmiştik. Mark Zuckerberg'in "Verimlilik Yılı" olarak adlandırdığı maliyeti düşürme projesi, binlerce kişinin işten çıkarılmasına neden olacak. Bu durumdan son etkilenen proje de "NFT" projesi olacak gibi görünüyor.

Meta'nın Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel, Twitter'da paylaştığı bir güncellemede

"İçerik oluşturucuları, insanları ve işletmeleri desteklemenin diğer yollarına odaklanmak için dijital koleksiyonları (NFT'ler) şimdilik sonlandırıyoruz" dedi. "Hem bugün hem de metaverse'de uygulamalarımızdaki içerik oluşturucuları, insanları ve işletmeleri desteklemek için oluşturmaya devam ettiğimiz ürünlere uygulayabileceğimiz bir ton şey öğrendik." Şirketin bunun yerine "Reels için para kazanma fırsatlarına" ve "Meta genelinde mesajlaşma ödemelerine" odaklanacağını da sözlerine ekledi.

BAŞARISIZLIK SADECE NFT PROJESİNDE YAŞANMADI

Zuckerberg, Instagram'a NFT desteği geldikten tam bir yıl sonra projeyi durdurma kararı aldı. Meta'nın Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel, Twitter'da paylaştığı bir gönderide "İçerik oluşturucuları, insanları ve işletmeleri desteklemenin diğer yollarına odaklanmak için dijital koleksiyonları (NFT'ler) şimdilik sonlandırıyoruz" dedi.

Kasriel, yaptığı açıklamada META şirketinin NFT'ler konusunda neden değişikliğe gittiğine dair herhangi bir bilgi vermedi. Meta'nın geçen yıl başarısızlıkla sonuçlanan tek girişimin NFT olmadığı biliniyor. NFT projesinin yanı sıra kripto cüzdanı Novi'yi de geçen sene kapatmıştı. Meta ayrıca metaverse alanında Reality labs ve Reels oluşturucularına ücretleri ödeyen programlardan da desteğini kesmişti.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır