Birleşik Krallık TikTok'u devlet cihazlarında yasakladı!

Birleşik Krallık resmi olarak yayınladığı haberde, TikTok'un artık devlet cihazlarında kullanılmayacağını belirtti.

Birleşik Krallık TikTok'u devlet cihazlarında yasakladı!
Birleşik Krallık TikTok'u devlet cihazlarında yasakladı!
GİRİŞ 16.03.2023 17:04 GÜNCELLEME 16.03.2023 17:05

Birleşik Krallık, TikTok'u resmi devlet cihazlarından yasakladı. Kanada, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müttefikler tarafından uygulanan benzer kısıtlamalara yer verildi.

TikTok'un eski çalışanı, Çinli şirketin kullanıcı verilerini koruyamadığını iddia ettiTikTok'un eski çalışanı, Çinli şirketin kullanıcı verilerini koruyamadığını iddia etti

Hükümetten yapılan açıklamaya göre sosyal medya uygulaması Birleşik Krallık yetkilileri tarafından yaygın olarak kullanılmıyor. Uygulanan bu önlem, TikTok'un ana şirketi ByteDance aracılığıyla Çin'le olan bağlantıları ve Çin hükümetinin kullanıcıların kişisel bilgilerini teslim etmeleri için şirketlere baskı yapma olasılığı konusundaki endişeleri yansıtıyor.

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Oliver Dowden Perşembe günü milletvekillerine verdiği demeçte, "Bu, devlet cihazlarıyla ilgili belirli bir riske dayanan orantılı bir harekettir" dedi.

TİKTOK HEMEN YANIT VERMEDİ

CNN Business'in haberine göre, TitkTok, İngiltere'nin yorum talebine hemen yanıt vermedi. TikTok şirketi, ABD ve AB kullanıcı verilerini küresel operasyonlarından ayırmak için teknik ve bürokratik önlemler alarak güvenlik endişelerini gidermek için gönüllü olarak çalıştığını söyledi. Ayrıca Çin hükümetinden kullanıcı bilgileri için herhangi bir talep almadığını ve bu tür çağrılara direneceğini söyledi.

İngiltere'nin duyurusu, TikTok'un ABD hükümetinin şirketin Çinli sahiplerinden hisselerini satmalarını talep ettiğini, aksi takdirde yasaklanma riskiyle karşı karşıya kalacağını açıklamasından bir gün sonra geldi.

AMERİKA YASAYI ONAYLAMIŞTI

Aralık ayında Başkan Joe Biden, TikTok'u federal hükümet cihazlarında yasaklayan yasayı imzalayarak ABD eyaletlerinin yarısından fazlasının oluşturduğu listeye katılmıştı.

ABD'li milletvekilleri, Biden yönetiminin TikTok'a ülke çapında bir yasak getirme yetkisini genişletmeyi önerdi. İki partili bir grup senatör bu ay, Ticaret Bakanlığı'na bağlantılı teknolojileri gözden geçirme ve yasaklama konusunda geniş bir serbestlik tanıyan ve Beyaz Saray'ın hızla memnuniyetle karşıladığı bir yasa tasarısı açıkladı.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor