iOS 16.4 yayınlandı... Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı!

Apple, iOS 16.4 sürümlü yazılımın kararlı halini kullanıcılara sunarak birçok özelliği iPhone'lara getirdi. Kritik güvenlik açıklarını kapatan ve kullanıcıları albümlerdeki yinelenen resimlerden kurtaracak olan güncelleme 1,78 GB boyutunda.

iOS 16.4 yayınlandı... Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı!
iOS 16.4 yayınlandı... Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı!
GİRİŞ 29.03.2023 11:11 GÜNCELLEME 29.03.2023 11:42

Geçtiğimiz gün Apple, yeni emojiler ve kritik güvenlik düzeltmelerini içeren iOS 16.4 güncellemesini yayınladı. En son güncellemede standart hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemelerinin yanı sıra birçok yeni özellik de yer alıyor. 

iOS 16.4 GÜNCELLEMESİ İLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER

Yeni Emojiler eklendi!

Apple'ın yayınladığı bu sürüm ile Unicode 15.0 standardının bir parçası olan yeni emojileri kullanıcılara sundu. Bu emojilerin arasında "hayır" anlamına gelen sallanan bir yüz, yeni pembe renkli de dahil olmak üzere birçok renkli kalp, sola ve sağa iten eller ve geyik, kaz, denizanası gibi birkaç yeni hayvan emojisi eklendi.

Web Push bildirimlerini alabileceksiniz

iOS 16.4 sürümü ile iPhone'nunuz artık web push bildirimlerini destekleyebilecek. Ana ekrana eklediğiniz Web uygulamları, Standart HTML5 Web Psuh API'sini kullanarak Notifications API ve Service Workers aracılığıyla sizlere sistem bildirimleri gönderebilecek. Ayrıca Apple Ev uygulaması da yeni özeliklere kavuştu.

Hücresel aramalar için ses izolasyonu

Apple, kullanıcılar telefonla bir konuşma gerçekleştirirken ortam seslerini ve diğer gürültüleri engellemek için sizin sesinize öncelik verecek.

Apple duyurdu... Para vermeden iPhone alma devri başlıyor!Apple duyurdu... Para vermeden iPhone alma devri başlıyor!

Podcast uygulamasına yeni özellikler eklendi

iPhone, iPad ve CarPlay'da bulunan Podcast uygulaması güncellenerek yeni filtreleme özelliğine kavuşuyor.

Ayrıca siparişleri kolaylıkla takip edebilmek için Apple Cüzdan widget'ını yenileyerek ana iPhone'nuzun ana ekranına getiriyor.

Kitaplar uygulamasında kaldırılan özellik geri geldi

iOS 16 sürümüyle birlikte kitaplar uygulamasında yer alan sayfa çevirme animasyonu kaldırılmıştı. Ancak kullanıcılardan gelen tepkilerden sonra Apple bu özelliği iOS 16.4 ile yeniden iPhone Kitaplar uygulamasına ekledi.

Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı

iOS 16.4 ile gelen en önemli özelliklerden biri fotoğraflar uygulaması için yayınlandı. Artık fotoğraf albümünüzde yer alan aynı resimleri daha kolay bir şekilde algılayarak size yinelenen resimleri gösterecek. Böylelikle aynı olan resimleri silerek iPhone'nuzda daha fazla depolama alanı açabileceksiniz.

Beta programına katılmak artık daha kolay

Apple, yeni güncellemeyle sunduğu yenilikler arasına Beta programını da dahil etti. Kullanıcılar artık güncelleştirmeleri yüklemek için profil yerine geliştirici hesabını kullanabilecekler. Ayrıca kullanıcılar istedikleri beta güncellemelerinden istediğini yükleme seçeneği de bu güncellemeyle geldi.

IOS 16.4 RESMİ SÜRÜM NOTLARI

Hayvanlar, el hareketleri ve nesneler de dahil olmak üzere 21 yeni emoji artık emoji klavyesinde

Web uygulamaları için bildirimler Ana Ekran'a eklendi

Hücresel aramalar için Ses Yalıtımı, sesinize öncelik verir ve çevrenizdeki ortam gürültüsünü engeller

Fotoğraflar'daki Yinelenenler albümü, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı'ndaki yinelenen fotoğraf ve videoları algılama desteğini genişletiyor

Hava Durumu uygulamasındaki haritalar için VoiceOver desteği

Işık parlamaları veya flaş efektleri algılandığında videoyu otomatik olarak karartmak için erişilebilirlik ayarı

Çocuklardan gelen Satın Almak için Sor isteklerinin ebeveynin cihazında görünmemesine neden olan bir sorunu giderir

Matter uyumlu termostatların Apple Home ile eşleştirildiğinde yanıt vermemesine neden olan sorunları giderir

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde Crash Detection optimizasyonları

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu