Apple duyurdu... Para vermeden iPhone alma devri başlıyor!

Apple, kullanıcılara iPhone alırken kolaylık sağlamak için Pay Later adlı şimdi al, sonra öde hizmetini başlattığını duyurdu. Hizmet ilk olarak ABD'de ve sadece Apple'ın seçmiş olduğu kullanıcılara dağıtılacak.

Apple duyurdu... Para vermeden iPhone alma devri başlıyor!
Apple duyurdu... Para vermeden iPhone alma devri başlıyor!
GİRİŞ 29.03.2023 11:18 GÜNCELLEME 29.03.2023 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple, uzun zamandır beklenen özelliği nihayet kullanıma sundu. Şimdi al, sonra öde hizmetini sunan Apple, bu hizmetin sadece iPhone ve iPad modelleri için geçerli olduğunu ve şu an için herkesin kullanamayacağını belirtti.

Apple Wallet uygulaması

FAİZ YA DA EKSTRA BİR ÜCRET ÖDEMEDEN ALINABİLECEK!

Apple, kullanıcıların yararlanacağı Apple Pay Latter adlı şimdi al, sonra öde hizmetini piyasaya sürüyor. Şirket, kullanıcıların bu hizmetten yararlanabilmeleri için 50 ila 1.000 dolar arasında bir tutarla Pay Later kredilerine başvurabilecek. Daha sonra bu ücretleri altı hafta boyunda dört taksit seçeneğiyle faiz ya da ekstre bir ücret ödemeden geri ödeyebilecekler.

Apple'ın sunacağı Pay Later hizmeti Apple Wallet uygulamasının içinde yer alacak. Apple'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı hizmet WWDC'de gerçekleştirilen lansmanda duyurulmuştu. Özelliğin iOS 16 ile kullanılması planlanıyordu ama "teknik ve mühendislik sorunları" nedeniyle hizmetin o sıralar yayınlanmadığı belirtildi.

Apple Pay Later hizmeti

HİZMETTEN NASIL YARARLANILACAK?

Kullanıcılar hizmeti Apple Wallet üzerinden kullanabilecekler. Kullanıcılar başvurdukları faizsiz bir kredi için onay aldıklarında iPhone ve iPad uygulamaları üzerinde bulunan çevrimiçi ödeme bölümünde "Daha sonra öde" seçeneğini görmeye başlayacaklar.

iOS 16.4 yayınlandı... Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı!iOS 16.4 yayınlandı... Fotoğraflar uygulaması artık daha akıllı!

Kullanıcılar seçtikleri ödeme planı sonrasında, satış bilgileri Apple Wallet üzerinde görüntülenecek. Ayrıca ödenmesi gereken taksitin tarihinin yaklaşması durumunda kullanıcılara bildirim gönderilecek. Bu da Pay Later hizmetini kullanan kullanıcıların ödemeleri gereken taksitleri unutmayacağı anlamına geliyor.

Apple Pay hizmeti ne yazık ki şu an için sadece ABD'de sunulacak ve Apple''ın rastgele seçtiği kullanıcılara sunulacak. Kullanıcılar hizmet için davetiye aldıklarında iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 üzerinden çevrimiçi ve uygulama içi satın alma tercihlerini kullanabilecek. 

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • HakanKTR34 1 yıl önce Şikayet Et
    Apple buna yoğunlaşmak yerine kendi markasına ilgi alaka çekme hasebiyle her ülkede misal yeni model telefon çıkardı ya hani. Ülkelerde ofisleri yani satış ofisleri olan yerlerde o ülkenin nüfusunun örnek nüfus 80.000.000 milyon o ülke de 800 kişiye bedava telefon dağıtalacaktır diye etkinlik yapsa ne güzel olur.. reklama harcayacağı saçma sapan uçuk paraları bu şekilde harcasalar
    Cevapla
  • tek 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi guze lde zaten bu cok ulke var bunlar yirmi yil geriden geliyor galiba cok ulke de aylik alir iken veriyor idi yada kredi imkani var bunlar yeni mi uyanmis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...