Instagram'dan tarihi rekor; Bir günde satılan mavi tik sayısı belli oldu!

Meta'nın mavi tik hizmetini sunmasından kısa bir süre sonra Instagram tarihi bir rekor kırdı. Henüz sadece üç ülkede sunulan hizmet kendisini önemli hissetmek isteyen 44 milyon kişi tarafından satın alındı!

Instagram'dan tarihi rekor; Bir günde satılan mavi tik sayısı belli oldu!
Instagram'dan tarihi rekor; Bir günde satılan mavi tik sayısı belli oldu!
GİRİŞ 08.04.2023 13:34 GÜNCELLEME 08.04.2023 13:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meta, geçtiğimiz ayın başlarında "Meta Verified" adında yeni bir hizmet başlattığını duyurdu; şu an için sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'de kullanılan bu hizmet kapsamında kullanıcılar aylık bir ücret ödeyerek kullanıcı adlarının yanında bir tür doğrulama işlevi gören mavi bir onay işareti alabiliyor. Kullanıcılar Facebook ve Instagram doğrulamalarını web üzerinden 11.99 dolar ve IOS kullanıcıları için 14.99 dolar karşılığında bu hizmete ulaşabiliyor.

Mavi tik işareti uzun süre politikacılar, ünlüler, gazeteciler ve büyük markalar için ayrılmıştı. Meta'dan yapılan açıklamaya göre, artık sıradan insanlar da hesaplarını doğrulamak için devlet kimliği sağladıktan sonra 14.99 dolar karşılığında mavi onay işareti alabilecek.

BİR GÜNDE REKOR SATIŞ!

Doğrulanmış aboneler ayrıca artırılmış güvenlik kontrolleri ve hesap sorunları hakkında gerçek bir kişiyle konuşma olanağı gibi başka avantajlar da elde edebiliyor. ITP Live'ın haberine göre Bu avantajlar kapsamında Instagram'ın bir günde toplam 44 milyon mavi tik sattığını belirtildi. Bu da genel olarak 660 milyon dolar gelir elde edildiği anlamına geliyor.

Meta, Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik aboneliğini başlatıyor!Meta, Facebook ve Instagram için ücretli mavi tik aboneliğini başlatıyor!

Şirket, doğrulama hizmetinin 18 yaş ve üzeri kullanıcılar için geçerli olduğunu ve işletmeler için geçerli olmayacağını söyledi. Meta ayrıca, önceki gereksinimlere göre zaten doğrulanmış olan hesaplarda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

Meta'nın bir günde 44 milyon mavi tik satışıyla elde ettiği büyük başarının ardından, şirketin önümüzdeki aylarda daha fazla ücretli özellik sunacağı söyleniyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ζ͜͡ɤ} 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimliğini ve bütün her şeyini bir mavi tik için bedava da değil 15$ para verip peşkeş çekiyorsun :) onlar sana 15$ verse hırsızlar bilgilerimizi çalıyorlar dersin :) komik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!