İsmail Demir açıkladı... TCG ANADOLU sonrası TCG TRAKYA mı geliyor?

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı açıklamalarda 'TCG Anadolu sonrasında TCG Trakya mı üretilecek?' sorusunu yanıtladı.

GİRİŞ 11.04.2023 14:19 GÜNCELLEME 11.04.2023 14:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tolga Özbek ve Anıl Şahin tarafından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'e sorulan soruda TCG Anadolu sonrası TCG Trakya için yeni bir projenin olup olmadığı soruldu. İsmail Demir yaptığı açıklamada;

“Şu anda onunla ilgili bir karar yok. Ama gerek tersanemiz gerek diğer tasarım şirketlerimiz böyle bir durum olduğunda, kendi içlerinde hazırlıklarını yapıyorlar.

Şu anda kesinleşmiş bir kararımız yok. Masa üzerinde bir mühendislik çalışması bulunsun, şirketlerimizin her zaman bir sonraki aşama için hazır olmalarını isteriz.” dedi.

OKYANUS ÜZERİNDE OYUN DEĞİŞTİRİ BİR ETKİYE SAHİP OLACAK

Öte yandan BAYRAKTAR TB3 ve KIZILELMA’nın ilerleyen süreçte TCG ANADOLU’da görev yapacak olmalarını değerlendirilen Demir,

“Onlar bu geminin ekstra garnitürleri. Geminin orijinalinde bunlar yoktu, onları da koyarak aslında yepyeni bir konsept ortaya koymuş oluyoruz ki malum geminin tasarımını biz İspanyollarla birlikte yapmıştık. Onlar için de oyun değiştirici bir unsur eklemiş olduk.

Bu hava araçlarıyla birlikte aktaracağımız gücün niteliğini çok değiştirmiş olacağız. Tabii daha bunlar geleceği vadeden sistemler.” açıklamasında bulundu.

İsmail Demir'den dikkat çeken açıklama: Bu daha başlangıç!İsmail Demir'den dikkat çeken açıklama: Bu daha başlangıç!

BU DAHA BAŞLANGIÇ! YENİLERİ ÇOK DAHA İYİ OLACAK

Yüzen şehir içine girdiğinizde kaybolursunuz. Geminin inşası pandemi dönemine denk geldi. 6 yıl sürdü inşası, dar ve sıkışık çalışma ortamı var. Pandemi ile ilgili tedbirler alınarak devam edildi. Geminin inşası çok çok iyi yürüdü. Bir sonraki nasıl olur hep düşünülüyor. Yeni muadili bundan çok çok daha iyi olabilir.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • ottoman 44 1 yıl önce Şikayet Et
    1 tane yeter sanki american emperyalist devlet gibi okyanusami açılacağız ki. yapalım
    Cevapla
  • ADEMI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu TCG gemisinden 2 adet daha akdeniz ve ege denizine konuşlansın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    S 500 out SİPER IN
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Üstüne s-500 monta edip kullanacağız
    Cevapla
  • Tr yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    TR 500. TR 600. TR 700 yerleştirilecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplam 5 tane olsa bu gemiden süper olurdu
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    5 tanesini ne yapacağız? Lazım olmayan herşey israftır. Yani ikincisi için bile gerekliliği konusunda tereddüt varken 5 ikincisi ile ne yapacağız. Endonezya veya Brezilya gibi haritamız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı