MMU için sürpriz isim iddiası... Tören için gün sayılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan törende MMU için "Türk Yıldızı" isminin verileceği konuşuluyor. Ayrıca törende ANKA ve Hürjet'in de ilk uçuşunu gerçekleştireceği de söylentiler arasında.

GİRİŞ 19.04.2023 11:49 GÜNCELLEME 19.04.2023 12:01
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Türkiye savunma teknolojisinde önemli bir rol oynayacak olan MMU için heyecanlı geri sayım başladı. 1 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan törende, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak (MMU) için motor çalıştırma ve taksi testleri yapılacağı söyleniyor.

40 yıllık tecrübe aktarılacak... Yazılım ekiplerinin çalışmaları MMU'da buluşuyor!40 yıllık tecrübe aktarılacak... Yazılım ekiplerinin çalışmaları MMU'da buluşuyor!

18 MART'TAKİ TÖREN ERTELENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek olan Roll Out töreninde MMU’nun motor çalıştırması ve taksi testleri gerçekleştirilecek. Hazırlanan plana göre, bir aksiliğin çıkmaması durumunda savaş uçağının temel prototibinin ilk uçuşunun bu yıl gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından son zamanlarda yapılan açıklamaya göre ilk uçuşun 2024’e kayabileceği söylenmişti. Daha sonra. Milli Muharip Uçak (MMU) için 18 Mart 2023’te törenin yapılması için planlamalar yapılmıştı ancak 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremi nedeniyle bu tören ertelenmişti.

MMU 5 yılda tamamlanarak, Kasım 2022’de son montaj hattına girmişti. MMU, adının anılmaya başlandığı ilk andan itibaren gerek ülke içinde olsun gerek ise ülke dışında olsun birçok yerde gündeme gelmişti.

Milli Muharip Uçak için sensör füzyonu geliştirildiMilli Muharip Uçak için sensör füzyonu geliştirildi

HÜRJET VE ANKA İÇİN TAKVİMLER 1 MAYIS'I GÖSTERİYOR

Yeni Nesil Muharip İnsansız Uçak Sistemi ANKA-3, ilk uçuşu için gün sayıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Savunma teknolojisinde yerini alması beklenen ANKA-3’ün ilk uçuşuna çok yakın olduğunu belirtti.

HABERTÜRK canlı yayınına konuk olan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ANKA-3’ün önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu yapacağını açıkladı. Bazı kaynaklara göre ANKA 3'ün uçuş tarihinin 1 Mayıs olduğu belirtiliyor. TUSAŞ Genel Müdürü Pro. Dr. Temel Kotil konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada “ANKA-3 önümüzdeki günlerde uçacak.” dedi. 

Ayrıca 2 Şubat'ta motor testlerinin yapıldığı Hürjet için de 1 Mayıs uçuş planı arasında olduğu söyleniyor.

MMU, Hürjet, ATAK 2... TUSAŞ duyurdu: Dünyanın en iyisi olacak!MMU, Hürjet, ATAK 2... TUSAŞ duyurdu: Dünyanın en iyisi olacak!

İSMAİL DEMİR: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Türk savunma sanayisinde önemli katılımların gerçekleşeceği törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MMU ve ANKA-3’e bir isim vermesi konuşuluyor. Bilindiği üzere bir önceki yıllarda T625 helikopterine Erdoğan ‘GÖKBEY’ adını vermişti. İsmail Demir konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda;

“MMU projenin adı, uçağa bir isim koyulacak. İsim koymada belli süreçler var. Personelden katkıda bulunanların isimlerini topluyoruz. Cumhurbaşkanımız törenle adını ilan edecek.” ifadelerine yer verdi.

Tolga Özbek'in haberine göre MMU için ortaya atılan isimlerden birinin de "Türk Yıldızı" olduğu söyleniyor.

KIZILELMA ve MMU için kritik ürün ortaya çıktı! TOYGUN geliyorKIZILELMA ve MMU için kritik ürün ortaya çıktı! TOYGUN geliyor

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 90
  • SivaS 11 ay önce Şikayet Et
    MMU'nun yüzünde "Gökoğuz" ismi ihtişamlı dururdu.
    Cevapla
  • !!! 11 ay önce Şikayet Et
    Gökoğuz olsa derim. Türk boylarından birinin ismi.
    Cevapla
  • gokhansaya 1 yıl önce Şikayet Et
    kızılok-rte
    Cevapla
  • Ceng 1 yıl önce Şikayet Et
    KASIRGA -23 olsun
    Cevapla
  • Raci 1 yıl önce Şikayet Et
    Zayıf bir isim olmuş. Ben Karakartal ismini öneriyorum. Not: BJK' lı değilim. Ancak isim düşmanın zihninde güç ve kuvveti vurgulamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...