İlk kez görüntüledi... Bilim insanlarından açıklama geldi: Dünya'nın kaçınılmaz sonu!

Bilim insanları tarihte ilk kez ölmekte olan bir yıldızın yanındaki gezegeni yuttuğunu gözlemledi. Araştırmacılar bu durumu "Dünya'nın kaçınılmaz kaderi olarak nitelendirdi.'

İlk kez görüntüledi... Bilim insanlarından açıklama geldi: Dünya'nın kaçınılmaz sonu!
İlk kez görüntüledi... Bilim insanlarından açıklama geldi: Dünya'nın kaçınılmaz sonu!
GİRİŞ 05.05.2023 12:44 GÜNCELLEME 05.05.2023 12:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünyada bir ilk olarak, bilim insanları ölmekte olan bir yıldızın bir gezegeni yuttuğu anı gözlemlediler. Araştırmacıar bu durumu "Sonunda Dünya'yı bekleyen bir kader." olarak nitelendirdi.

Uzayda yaşamın izleri aranıyor... Yakın bir gezegende su buharı bulundu!Uzayda yaşamın izleri aranıyor... Yakın bir gezegende su buharı bulundu!

İLK KEZ ŞAHİT OLDULAR

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard Üniversitesi ve California Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanlarından oluşan bir ekibe göre, gökbilimciler daha önce gezegenleri bir yıldız tarafından yutulmadan hemen önce ve yutulduktan hemen sonra görmüş olsalar da, ilk kez bir gezegenin yok oluşu gözlemlendiği belirtildi.

CNN'in haberine göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde doktora sonrası araştırmacı olan çalışmanın başyazarı Kishalay De, "Güneş sistemi gezegenlerinin gelecekte güneşin içine çekileceği gerçeği ilk kez lisede okuduğum bir şeydi, bu yüzden benzer bir olayı gerçek zamanlı olarak yakalamanın ilk örneğini bulmuş olabileceğimizi fark etmek gerçeküstüydü!" dedi.

"HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM HİÇBİR YILDIZ PATLAMASINA BENZEMİYORDU"

Bu süreç, bir yıldızın enerjisi bittiğinde orijinal boyutunun bir milyon katına kadar kabarmasını ve ardından gelen her türlü maddeyi yutması olarak belirtiliyor.

Gökbilimciler bu durumu beyaz sıcak bir parlama olarak gözlemlediler. Ardından daha uzun süren daha soğuk bir sinyal aldıklarını ve daha sonra bunun yıldızın bir gezegeni yutmasından kaynaklandığı sonucuna vardılar..

De, bir basın açıklamasında, "Bir gece, bir hafta boyunca 100 kat parlayan bir yıldız fark ettim, hiçbir yerde yoktu. Hayatımda gördüğüm hiçbir yıldız patlamasına benzemiyordu." dedi.

'Türkiye'nin en önemli Ar-Ge Projesi' Türksat 6A'nın fırlatma tarihi belli oldu!'Türkiye'nin en önemli Ar-Ge Projesi' Türksat 6A'nın fırlatma tarihi belli oldu!

12 BİN IŞIK YILI UZAKLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ

Araştırmacılar, gezegen ölümünün yaklaşık 12.000 ışık yılı uzaklıkta Aquila takımyıldızında gerçekleştiğini ve Jüpiter büyüklüğünde bir gezegeni içerdiğini söyledi.

Araştırmacılar tarafından gerçekleşen faaliyetin Mayıs 2020'de gözlemlendiği ancak ne gördüklerini anlamanın tam bir yıl sürdüğü belirtildi.

De, "Anlamaya çalıştığımız en önemli kanıtlardan biri, patlamanın öncesinde ve sonrasında toz üretiyor olmasıydı. Ancak, gazın soğuması ve toz moleküllerini yoğunlaştırmaya başlaması zaman alır."

DÜNYA'NIN KAÇINILMAZ SONU OLARAK GÖRÜLÜYOR

De, "Bu kızılötesi veriler beni sandalyemden düşürdü" dedi ve ölçümlerin yıldızın başka bir yıldızla birleşiyor olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Araştırmacılar, dünyanın da aynı kaderi paylaşacağını, ancak bunun 5 milyar yıl süreceğini söylüyor.

De basın açıklamasında "Dünya'nın geleceğini görüyoruz. Güneş Dünya'yı yutarken başka bir uygarlık bizi 10.000 ışık yılı uzaktan gözlemliyor olsaydı, Güneş'in bir miktar maddeyi fırlatırken aniden parladığını, sonra etrafında toz oluşturduğunu ve sonra eski haline döndüğünü görürlerdi." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın dediği olur...
    Cevapla
  • M.R.A. 11 ay önce Şikayet Et
    Kafamızı dünya olarak ve üzerindeki biti de kendimiz olarak düşünebiliriz.Dünyada bit kadar bile hükmümüz yok yani.Fakat evrende de dünyanın bit kadar hükmü yok.Bit kadar olmayan insan,koca evreni yaratano sorgular durur işte.Ne komik,ne kadar cahilce.
    Cevapla
  • M.R.A. 11 ay önce Şikayet Et
    Allah Kuran'da iman edelim diye genel anlamda anlator geçer.Ama o galaksiler,yıldızlar ,gezegenler boşuna yaratılmadı.Yani trilyonlarca yoldıza bağlı gezegenlerde yaşayan Allah'ın yarattığı başka varlıklar yok demek akla zarar.Allah sadece bizi ilgilendirdiği kadarını söylüyor,geri kalan onun bilgisinde.Bize düşen mucize kitabımıza,Allah'a,Peygamberimize iman edip kendimizi kurtarmak.
    Cevapla
  • M.R.A. 11 ay önce Şikayet Et
    Fakat Arablar peygamberimizin söylediği Kuran sözleri karşısında şoka girdiler çünkü okuması yazması olmayan peygamber bir anda karşılarına şair üstü biri olarak çıktı.Diyecek bişey bulamadıkları için de "Sen sihirbazsın"deyip yine inkar ettiler.Bizim hasret kaldığımızı karşılarında gördükleri halde inkar ettiler.
    Cevapla
  • M.R.A. 11 ay önce Şikayet Et
    Peygamberimizden önce de Arabca edebi bir dil idi ve Mekke'de şiir yarışmaları düzenlenip en iyi şairler seçiliyordu.Allah peygamberimize inansınlar,onu üzmesinler diye şunu yaptı."Bakın size gönderdiğim peygamberin okuması,yazması yok.Bu güzel sözleri(Kuran dili Arablara göre muazzam şiirimsi ve akıcı bir dil)okuma yazmaso olmayan biri nasıl uydursun"demek istedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!