Facebook'a "ayrımcılık" davası! "Neden tamirci için erkek çalışan istedin?"

Twitter'da Elon Musk'ın ‘Kadın nedir?’ belgeseli kararıyla büyük darbe yiyen LGBT lobisi şimdi de "ayrımcılık" adı altında Facebook'a dava açtı.

Facebook'a "ayrımcılık" davası! "Neden tamirci için erkek çalışan istedin?"
Facebook'a "ayrımcılık" davası! "Neden tamirci için erkek çalışan istedin?"
GİRİŞ 13.06.2023 09:35 GÜNCELLEME 13.06.2023 11:19

Facebook'un ana şirketi Meta, şirketlerin iş ilanlarında kullanıcıları iş alanlarına göre farklı kategorilere ayıran bir algoritma kullandığı iddiasıyla dava edildi.

Facebook'a yönelik iddialar, kar amacı gütmeyen Global Witness kuruluşu tarafından yürütülen bir araştırmaya dayandırıldı.

İŞ İLANLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

Raporda, Facebook'un Ad Manager platformundan elde ettiği verilere göre, örneğin tamirci pozisyonları için verilen iş ilanları çoğunlukla erkek kullanıcılara gösterilirken, okul öncesi öğretmenleri için verilen ilanlar çoğunlukla kadın kullanıcılara gösterildiği iddia edildi.

Zuckerberg, Trump’ı gerilimi hat safaya tırmandı!Zuckerberg, Trump’ı gerilimi hat safaya tırmandı!

ELON MUSK "AYRIMCILIK" SÖYLENTİLERİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Twitter'da Elon Musk'ın ‘Kadın nedir?’ belgeseli kararıyla büyük darbe yiyen LGBT lobisi şimdi de "ayrımcılık" adı altında Facebook'a dava açtı.

"Bunu her ebeveyn izlemeli"

Elon Musk, 2 Haziran'da yayınlanan belgesele Twitter tarafından sansür uygulanmasının ardından başlangıçta gelen şikayetlere karşı tepkisiz kalmayı tercih ederken, geçtiğimiz cuma günü ‘Kadın nedir?’ başlıklı belgeseli alıntılayarak, ‘Bunu her ebeveyn izlemeli’ dedi ve içeriğe uygulanan erişim engeline dair tüm sansürleri kaldırdı.

Elon Musk,  Lgbt örgütüne karşı tepkisini ortaya koydu | Haber7.com

Global Witness, Meta ve Facebook aleyhine en fazla lgbt üyelerinin yer aldığı Fransa ve Hollanda'da şikayette bulundu. Örgüt, kurumları kendilerine göre şüpheli gördükleri "insan hakları ihlallerini" incelemeye çağırdı.

Meta, suçlu bulunursa para cezaları, yaptırımlar veya ürününde daha fazla değişiklik yapması için baskı ile karşı karşıya kalabilir.

Facebook'tan ABD seçimleri için karar!Facebook'tan ABD seçimleri için karar!

Fotoğraf: Scott Olson

FACEBOOK SEÇİMLERİN SONUCUNU DA DEĞİŞTİRMİŞTİ

Cambridge Analytica, 2016 ABD Başkanlık Seçimleri’nde Donald Trump’a “politik danışmanlık” veren şirketlerden biri olarak biliniyor. Şirketin eski bir çalışanının yapmış olduğu itiraftan sonra büyük skandal ortaya çıktı.

Duruma göre, Cambridge Analytica Facebook’tan topladığı verileri seçim sonucunu etkilemek için kullandı.

Facebook, Cambridge Analytica isimli şirketin 50 milyon kullanıcısının verilerini politik manipülasyon amacıyla kullandığının ortaya çıkmasının ardından #deletefacebook kampanyası kullanıcıları Facebook’u silmeye davet ederken, yatırımcılar da skandala karşı tepkisiz kalmamıştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!