Yeni özelliği duyurdu: Bilinmeyen çağrılar artık rahatsız edemeyecek!

Kullanıcılar artık bilinmeyen çağrıları otomatik olarak sessize alabilecek. Güncelleme ayrıca kullanıcıların gizlilik ayarlarında ince ayar yapabilmeleri için 'Gizlilik Kontrolü' özelliğini de sunuyor.

GİRİŞ 20.06.2023 12:53 GÜNCELLEME 20.06.2023 14:40

Şirket, yeni bir güncellemeyle WhatsApp'ın spam aramaları daha az rahatsız edici hale getirmek ve kullanıcıların en uygun gizlilik ayarlarını seçmelerine izin vermek istediğini duyurdu.

WhatsApp, ses kaydı gönderir gibi video göndermenize olanak sağlayacak!WhatsApp, ses kaydı gönderir gibi video göndermenize olanak sağlayacak!

BİLİNMEYEN NUMARALARDAN GELEN ARAMALAR LİSTEDE GÖRÜNECEK

Bunu "Bilinmeyen Aramaları Susturma" adı verilen ilk özellik tam olarak yapacak. Bu özellik sayesinde aramalar telefonunuzda çalmayacak, ancak aramanın önemli olması ve yanıt vermeniz gerekmesi durumunda arama listenizde görünecek. Çoğu kullanıcı için bu, pratiklik ve gizliliğin iyi bir karışımını sunacaktır.

Blogda yer alan yazıda Gizlilik açısından da yeni özelliklerin eklendiği belirtildi; WhatsApp ayrıca "Gizlilik Kontrolü" adlı bir özelliği de tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Gizlilik ayarlarınızda 'Kontrolü başlat'ı seçtiğinizde mesajlarınızın, aramalarınızın ve kişisel bilgilerinizin güvenliğini güçlendiren birden fazla gizlilik katmanı arasında gezinebilirsiniz" denildi.

Bu özelliği aktifleştirdiğinizde "Sizinle kimlerin iletişime geçebileceğini seçin", "Kişisel bilgilerinizi kontrol edin", "Sohbetlerinize daha fazla gizlilik ekleyin" ve "Hesabınıza daha fazla koruma ekleyin" gibi seçenekler sunuluyor.

Yıllardır bekleniyordu... WhatsApp nihayet duyurdu!Yıllardır bekleniyordu... WhatsApp nihayet duyurdu!

KULLANICILARI ENDİŞELENDİREN ÖZELLİK EKLEDİ

WhatsApp ayrıca kullanıcıları endişelenebilecekleri arkadaşlarını kontrol etmeye teşvik eden duygusal yeni bir video yayınladı. Şirket: "Hey, seni düşünüyordum. Sohbet etmek istersen buradayım. Bunu bizden başka kimse göremez. Ayrıca kaybolma modunu açabilir ya da sohbet kilidi özelliğini kullanabilirsiniz." cümlelerinin yer aldığı bir video klibi yayınladı.

Bu, WhatsApp'ın temel gizlilik özelliklerini tanıtmasının bir yolu olarak görülüyor. Örneğin sohbet kilidi geçen ay tanıtıldı. Ayrıca, birçok yorumcunun da belirttiği gibi, sohbet kilidinin dolandırıcılar için özel olarak üretildiği fikrine karşı bir programlama da olabilir. Yeni özellikler şimdi kullanıma sunuluyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!