Elon Musk'ın 'kısıtlama' kararının sebebini açıkladı: Derin bir transtan uyan...

Twitter CEO'su Elon Musk'ın attığı son adım kullanıcıları ayağa kaldırırken, dikkat çeken yeni bir açıklama geldi: 'Aileni görmek için telefondan uzaklaş'

GİRİŞ 02.07.2023 16:54 GÜNCELLEME 05.07.2023 10:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Twitter CEO'su Elon Musk, mavi tiki olmayan hesapların 'geçici bir süre' için günde sadece 600, mavi tikli hesapların da 6 bin gönderi görebileceğini açıklamış; daha sonra bunu mavi tikli olmayanlar için 800; olanlar içinse 8 bine çıkarıldığını duyurmuştu.

MUSK KARARIN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Musk'ın bu uygulaması kullanıcıların tepkisine neden oldu. Konu hakkında Twitter'dan yeni bir açıklama yapan Musk, kullanıcıların 'sosyal medya bağımlısı' olduğunu ve bu sınırlamayla 'dünyaya bir iyilik yaptığını' savundu.

"DÜNYA İÇİN BİR İYİLİK YAPIYORUM"

  • Musk, Twitter'dan paylaştığı ilk mesajda şunları yazdı: "Bir görüntüleme sınırı belirlememin nedeni, hepimizin Twitter bağımlısı olmamız ve dışarı çıkmaya ihtiyaç duymamızdır. Burada dünya için bir iyilik yapıyorum."
     

Elon Musk'tan şoke eden karar! Twitter'a kullanım sınırı getirdiElon Musk'tan şoke eden karar! Twitter'a kullanım sınırı getirdi

"AİLENİ VE ARKADAŞLARINI GÖRMEK İÇİN TELEFONDAN UZAKLAŞ"

Musk'ın diğer mesajıysa şöyle: "Derin transtan uyanın, arkadaşlarını ve aileni görmek için telefondan uzaklaş."

YAPAY ZEKA MI?

Musk'ın bir diğer kısıtlama sebebi ise ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin Twitter'ın içinden bilgi çekmesi olduğu düşünülüyor. Bu bağlamda benzer bir hareketi Reddit platformu da denedi. Bu denemeye birçok kullanıcı tepki gösterdi. Öyle ki popüler forumların birçoğu geçici ve tamamen kapanma kararı aldı. Reddit yöneticileri de gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

DÜNYA BASINI YAPAY ZEKA VE REKLAM KONUSUNU YAZDI

Guardian'da yapılan haberde de Elon Musk'ın yapay zeka uygulamalarının 'Veri kazmasının' önüne geçmek için böyle bir yola başvurduğu belirtildi. Guardian'a göre bu durum Twitter'ın reklam gelirlerine önemli bir darbe vuracak.

Washington Post da Guardian gibi Twitter'ın reklam gelirlerinin zaten düşük olduğunu ve sınırlamayla birlikte daha da düşeceğini kaydetti. Musk'ın bu durumdan memnun olmadığını hatırlatan gazete, milyarder iş adamının si Linda Yaccarino'yu Twitter'ın CEO'su olarak işe almasının bu nedenden ötürü olduğunu yazdı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 26
  • seref yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    tüm sosyal medya platformları kapansın fitne fecir yalan dolan bir dünya ben çok seviniyorum radyolu günlere dönsek ne iyi olur
    Cevapla
  • Halim 10 ay önce Şikayet Et
    Önce batırıyorlar sonra iyilikmiş gibi bir tiyatro. Ohh sizin kadar dürüst insanlar çok az sayın Yılan Mask. Birde dünyayı uzaylılardan kurtaranlar da olmazsa halimiz ne olur, di mi?
    Cevapla
  • yorgun 10 ay önce Şikayet Et
    toplumu bağımlı yapıp sanal bir dünyaya sokarak gerçeklerden uzaklastirdiniz.sizlerede sıra gelecek
    Cevapla
  • ali 10 ay önce Şikayet Et
    Haftada bir tweet yeter de artar bile millet işine gücüne baksın
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Bırak "yapay zeka" estek köstek ayaklarını. Mursi'yi devirirken "Tahrir meydanında buluşuyoruz" naraları atılırken İnstegram, Twitter, Vatsup sonuna kadar açık değilmiydi. Ama şimdi işler değişti , keser döndü sap döndü. Fransasından, ABD'sine tüm batılı ülkelerde halk galeyana gelmek üzere ve telaş başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
Altın fiyatlarında sert yükseliş