İngiltere'nin tutumu işe yaradı: OpenAI, ilk yurt dışı ofisini açıyor!

İngiltere'nin yapay zekaya yönelik attığı adımlar olumlu sonuçların meydana gelmesini sağladı. İngiltere'nin tutumunu beğenen ChatGPT'nin sahibi OpenAI, İngiltere'de ilk yurt dışı ofisini açacağını belirtti.

İngiltere'nin tutumu işe yaradı: OpenAI, ilk yurt dışı ofisini açıyor!
İngiltere'nin tutumu işe yaradı: OpenAI, ilk yurt dışı ofisini açıyor!
GİRİŞ 04.07.2023 11:31 GÜNCELLEME 04.07.2023 11:33

ChatGPT'nin arkasındaki ABD şirketi ilk uluslararası ofisinin Londra'da olacağını açıkladı. OpenAI CEO'su Sam Altman, bu hamlenin "dünya çapında yetenekleri çekmek için bir fırsat" olduğunu söyledi.

AB'nin yapay zekayı (AI) düzenleyen ve şirketlerin sistemlerini eğitmek için kullandıkları içeriği açıklamalarını gerektiren mevzuat önerisini eleştirmesinin ardından geldi.

Fotoğraf: Alamy

İNGİLTERE'NİN YAPAY ZEKAYA KARŞI TUTUMU ÖNEMLİ ROL OYNADI

Bu arada Birleşik Krallık "yenilikçilik yanlısı" olarak adlandırdığı bir düzenleme planlıyor.

BBC News'in haberine göre OpenAI İnsanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Diane Yoon, "Araştırma ve geliştirme ayak izimizi, zengin kültürü ve olağanüstü yetenek havuzuyla dünya çapında tanınan bir şehir olan Londra'ya genişletmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

"Güvenli yapay zeka yaratma ve teşvik etme çabalarımızı güçlendirmek için araştırma mühendislik alanlarında dinamik ekipler kurmaya istekliyiz."

ChatGPT geçtiğimiz Kasım ayında sahneye çıktığında, chatbot'un sorulara insan sesine benzeyen yanıtlar verme yeteneği, yapay zeka destekli en son ürünlere yönelik yoğun küresel ilgiyi başlattı.

Ayrıca, yapay zekanın potansiyel olarak ne tür tehditler oluşturduğu ve bu riskleri azaltmak için hangi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusunda bir tartışma başlattı.

İngiltere Başbakanı Sunak: Dünyanın ana hatlarının belirlendiği bir andayız!İngiltere Başbakanı Sunak: Dünyanın ana hatlarının belirlendiği bir andayız!

İNGİLTERE'DEN 2014 YILINDAN BU YANA YAPAY ZEKAYA 2,5 MİLYAR STERLİN YATIRIM

Yoon, Mayıs ayında University College London'da düzenlenen bir etkinlikte Altman, yapay zekanın istihdam oluşturabileceğine ve eşitsizliği azaltabileceğine inandığını söyledi.

Birleşik Krallık hükümeti 2014 yılından bu yana yapay zekaya 2,5 milyar sterlin yatırım yaptığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi