Elon Musk rekor düşüşü itiraf etti... Twitter değer kaybetmeye devam ediyor!

Elon Musk, Twitter'ın reklam gelirlerinin yüzde 50 düştüğünü söyleyerek "Hâlâ negatif nakit akışımız var." dedi. Şirketin reklam gelirlerinin yaklaşık yüzde 50 oranında düştüğü belirtildi.

Elon Musk rekor düşüşü itiraf etti... Twitter değer kaybetmeye devam ediyor!
Elon Musk rekor düşüşü itiraf etti... Twitter değer kaybetmeye devam ediyor!
GİRİŞ 16.07.2023 14:20 GÜNCELLEME 16.07.2023 14:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elon Musk'a göre Twitter hala kazandığından daha fazla para harcıyor. Cumartesi sabahı erken saatlerde milyarder, şirketin reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle devam eden bir negatif nakit akışı sorunu yaşadığını tweetledi.

Musk, "Başka bir şey yapma lüksüne sahip olmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Cuma günü Musk ayrıca sosyal ağın bu hafta içinde "tüm zamanların en yüksek cihaz kullanıcı saniye kullanımını" görebileceğini iddia etti. Ayrıca daha önce, Ekim ayında devralmasının ardından platformu terk eden neredeyse tüm reklamverenlerin "geri döndüğünü" ya da "geri döneceklerini söylediklerini" söylemişti.

REKLAM HARCAMALARI YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞTÜ

Araştırma şirketi Sensor Tower'ın Bloomberg ile paylaştığı bir tahmine göre, son aylardaki reklam gelirlerine bakıldığında yüzde 50'ik bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Fotoğraf: Gonzalo Fuentes | reuters

Reuters'in haberine göre Twitter'ın, Musk'ın şirketi 44 milyar dolara özelleştirdiği sırada aldığı borç nedeniyle yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolar faiz ödemesi bulunuyor.

Bu, Musk'ın geçtiğimiz yıl aldığı agresif maliyet azaltma önlemlerinin şirketi sağlam bir mali zemine oturtmak için yeterli olmadığının son işareti.

Bu durum ayrıca şirketin yeni atanan CEO'su Linda Yaccarino'nun Twitter'ın reklam tabanını yeniden inşa etmeye çalışırken işinin zor olduğunu gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • malatya balabanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Kullanım sınırı getiriyor twbiki alternatifi çıkacak belki de batacak beter olsunlar .
    Cevapla
  • yunus emre 9 ay önce Şikayet Et
    Darisi diyerlerinin basina
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 9 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah hepsi batar, çünkü tam bir bilgi kirliliği ve her türlü algıya açık
    Cevapla
  • İso 9 ay önce Şikayet Et
    Darısı …META’nın , …TELEGRAM’ın , ….TİK TOK’un , YUOTUBE’nin …başına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!