AMD, 2028 yılına kadar Hindistan'a 400 milyon dolar yatırım yapacak!

ABD'li çip üreticisi AMD, Cuma günü yaptığı açıklamada önümüzdeki beş yıl içinde Hindistan'a yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapacağını ve teknoloji merkezi Bengaluru'da en büyük tasarım merkezini kuracağını söyledi.

AMD, 2028 yılına kadar Hindistan'a 400 milyon dolar yatırım yapacak!
AMD, 2028 yılına kadar Hindistan'a 400 milyon dolar yatırım yapacak!
GİRİŞ 31.07.2023 10:13 GÜNCELLEME 31.07.2023 10:13

AMD'nin duyurusu, Başbakan Narendra Modi'nin memleketi Gujarat'ta Cuma günü başlayan yıllık yarı iletken konferansında Baş Teknoloji Sorumlusu Mark Papermaster tarafından yapıldı. Bu önemli etkinlikteki diğer konuşmacılar arasında Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu ve Micron CEO'su Sanjay Mehrotra da bulunuyor.

Modi hükümeti, Hindistan'ın çip sektörüne geç girmiş olmasına rağmen, bir çip üretim merkezi olarak tanınmasını sağlamak amacıyla bu sektöre yatırım yapılmasını teşvik etmektedir.

AMD, bu yılın sonuna kadar Bengaluru'da yeni tasarım merkezi kampüsünü açacağını ve beş yıl içinde 3.000 yeni mühendislik pozisyonu yaratacağını söyledi.

Papermaster, "Hindistan ekiplerimiz, dünya çapındaki AMD müşterilerini destekleyen yüksek performanslı ve uyarlanabilir çözümlerin sunulmasında önemli bir rol oynamaya devam edecek" dedi.

Fotoğraf: Reuters - Dado Ruvic

AMD HİNDİSTANDAKİ OFİS SAYISINI ARTIRACAK

Reuters'in aktardığı bilgilere göre, 500.000 metrekarelik (55.555 metre kare) yeni kampüs, AMD'nin Hindistan'daki ofis sayısını 10'a çıkaracak. Şirketin halihazırda ülkede 6.500'den fazla çalışanı bulunuyor.

AMD çipleri kişisel bilgisayarlardan veri merkezlerine kadar çok çeşitli cihazlarda kullanılıyor. Santa Clara, Kaliforniya merkezli firma, pazar lideri Nvidia Corp  ile mücadele edecek bir yapay zeka çipi üzerinde de çalışıyor.

Hindistan'daki diğer yatırımlar arasında ABD'li çip ekipmanı üreticisi Applied Materials'ın  Haziran ayında bir mühendislik merkezi kurmak için 400 milyon dolarlık çok yıllı planı ve çip üreticisi Micron'un Gujarat'ta bir yarı iletken test ve paketleme birimine yaptığı 825 milyon dolarlık yatırım yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var