Rusya, Reddit'e ilk kez ceza uyguladı!

Rusya Reddit'e 'yasaklı içeriği' silmediği için ilk kez ceza kesti. Mahkemenin Reddit'e 2 milyon ruble (20.365 dolar) para cezası verdiği belirtildi.

Rusya, Reddit'e ilk kez ceza uyguladı!
Rusya, Reddit'e ilk kez ceza uyguladı!
GİRİŞ 15.08.2023 14:16 GÜNCELLEME 15.08.2023 14:19

Moskova'daki bir mahkemeye dayandırIlan habere göre, Rusya Salı günü sosyal medya sitesi Reddit'e, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatıyla ilgili "sahte" bilgiler içerdiğini söylediği "yasaklı içeriği" silmediği için ilk kez para cezası verdi.

HER GEÇEN GÜN SAVAŞLA İLGİLİ YAYILAN YANLIŞ BİLGİLERİN SAYISI ARTIYOR

Reddit, aralarında Wikimedia, yayın hizmeti Twitch ve Google'ın da bulunduğu, Moskova'nın yasadışı kabul ettiği içerikleri kaldırmadığı için Rusya'da incelemeye alınan siteler listesine katıldı.

Mahkemenin Reddit'e 2 milyon ruble (20.365 dolar) para cezası verdiğini belirtildi.

Geçen yıl Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Rusya, çatışmanın medya ve blog yazarları tarafından haberleştirilmesi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırdı ve silahlı kuvvetlerinin eylemlerini "itibarsızlaştıran" ya da onlar hakkında yanlış bilgi yayınlayanlara daha sert cezalar getirdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi