Yerli üretim yapan Çin devinden vergisiz telefon açıklaması: İşte o cihazlar!

Detayları netleşen öğrencilere vergisiz telefon müjdesi sonrası Türkiye' üretim yapan Çin'li teknoloji devi vivo hangi modeller olacağını paylaştı.

Yerli üretim yapan Çin devinden vergisiz telefon açıklaması: İşte o cihazlar!
Yerli üretim yapan Çin devinden vergisiz telefon açıklaması: İşte o cihazlar!
GİRİŞ 06.09.2023 12:29 GÜNCELLEME 06.09.2023 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin gençlere seçim vaadi olarak dile getirilen ilk telefon-tablet ve bilgisayar alımında yapılacak vergi kolaylığı adımında. Son olarak kabine toplantısı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışmanın devam ettiğini söylemişti. O başlık AK Parti il başkanları toplantısında da gündeme geldi. Bakan Şimşek'in ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır yerli denilince tek bir telefon markasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Vergisiz telefonlar Türkiye'de üretim yapan markaları kapsayacak.

vivo tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar başvuru şartları Kabine Toplantısı’nda gündeme geldi. Bu uygulama kapsamında alınabilecek cep telefonlarının Türkiye’de üretilmesi veya montajının yapılması koşulu olacağı konuşuluyor. Bildiğiniz gibi Y Serisi modellerimizin üretimini vivo Türkiye Gebze fabrikasında gerçekleştiriyoruz. Y Serisi’ne ait en güncel ve satışta olan modellerimizi aşağıda bulabilirsiniz:

Y15s
Y36
Y35
Y22s
Y16

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    devlet anlasma yapar iken 128 asagi olan modele izin vermesin 8 gb ram sart olacak cok insan bunlari bilmez belli sure sonra sorun baslar ve bes yil gunceleme garantisi olacak o modele izin verir cocuklara alin size cep diye cok kalitesiz sey vermeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi