vivo, Funtouch OS 14'ü tanıttı: İşte destekleyecek modeller!

vivo, Funtouch OS 14'ün uluslararası pazarlardaki vivo kullanıcıları için piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

GİRİŞ 19.10.2023 15:08 GÜNCELLEME 19.10.2023 15:08

Android tabanlı sistem, yeni Android 14 sürümünde sunulan tüm avantajlarla birlikte, gelişmiş ve her zaman akıcı bir kullanıcı deneyimi sunmak için benzersiz bir vivo dokunuşuyla birlikte geliyor.

Bellek yönetimini, çoklu görev yeteneklerini, kişiselleştirmeyi, gizliliği ve güvenliği geliştirmenin yanı sıra daha fazla üretkenlik ve esneklik sağlamak için yeni video düzenleme araçları sunmaya odaklanan Funtouch OS 14, kullanıcıların cihazlarıyla her etkileşimden keyif almasını sağlıyor.

SMOOTH ENVISION: HER ZAMAN PÜRÜZSÜZ

Funtouch OS 14, işletim sistemi deneyimini içte ve dışta daha akıcı hale getiren yenilikçi bir yaklaşım olan Smooth Envision'ı sunar. Kalıcı işlemlerin sayısını azaltarak ve RAM kullanımını optimize ederek,

Funtouch OS 14 sistem performansını, yanıt verme hızını ve aynı anda daha fazla uygulamayı etkin tutma yeteneğini geliştirir. Bu gelişmiş RAM Tasarrufu özelliği, 8 GB ve üzeri RAM yapılandırmasına sahip cihazlara 600 MB'a kadar kullanılabilir RAM alanı ekleyerek çoklu görevleri kolaylaştırır.

Daha fazla kolaylık sağlamak için, yeni bir App Retainer özelliği, manuel olarak kapatılmamış beyaz listedeki uygulamaların her zaman son arayüze geri yüklenmesini sağlar, böylece kullanıcılar kaldıkları yerden kolayca devam edebilirler.

Belirli akıllı telefon modellerinde, ana ekranda uygulamaları açarken ve kapatırken hareket bulanıklığını simüle etmek için gelişmiş algoritmalar kullanan bir başka heyecan verici yükseltme olan Motion Blur ile görsel olarak da pürüzsüzlük elde edilir.

Bu yazılım odaklı yaklaşım, 60 Hz yenileme hızına sahip ekranların akıcılığını %18,7 gibi etkileyici bir oranda artırarak ipeksi pürüzsüzlükte görsel geçişler sağlıyor.

GELİŞTİRİLMİŞ ÇOKLU GÖREV ÖZELLİKLERİ İLE AYNI ANDA DAHA FAZLASINI YAPIN

Funtouch OS 14, geliştirilmiş küçük pencere özelliği ile çoklu görev özelliğini bir üst seviyeye taşıyor. Ayar çizgilerinin geliştirilmiş görünürlüğü sayesinde, kullanıcılar artık ayar aralığında gezinmeyi ve anlamayı daha kolay bulacaklar. Kullanıcılar arka planda 12 adede kadar küçük pencereyi aktif tutabilir ve işletim sistemi yandan kaydırmalı askıya alma desteği sunarak kullanıcılara daha fazla kontrol sağlar.

Araç çağırma, video izleme ve aynı anda sohbet etme gibi senaryolar için, kullanıcılar bir uygulamaya odaklanmak ancak diğerini izlemek istediklerinde, yeni bir etkileşimli olmayan mini küçük pencere modu tanıtıldı. Kullanıcılar tek bir dokunuşla küçük pencere modları arasında kolayca geçiş yapabiliyor.

DENEYİMİNİZİ KİŞİSELLEŞTİRİN

Funtouch OS 14, kullanıcıların benzersiz tarzlarını ifade etmelerini sağlayan bir dizi yeni kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Kullanıcılar artık üç saat düzeni stili ve sekiz yazı tipi stili arasından seçim yaparak kilit ekranındaki saat stilini özelleştirebiliyor. Yeni her zaman açık ekran stilleri[i] ve yeni bir minimalist tema da tanıtıldı.

Material You tasarımını temel alan ve MY renk paleti olarak adlandırılan yeni tek renkli tema sade ve zariftir ve aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli renkler sunar. Ayrıca bu özellik, ekranı gri tonlamalı görseller için optimize ederek güç tasarrufuna katkıda bulunuyor.

YENİ GELİŞMİŞ VİDEO DÜZENLEME ARAÇLARI İLE ÜRETİCİ OLUN

Funtouch OS 14, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duymadan benzersiz ve büyüleyici içerikler oluşturmasını kolaylaştıran gelişmiş video düzenleme özellikleriyle birlikte geliyor. Kullanıcılar artık videoları orijinal kalitelerinde dışa aktarabiliyor ve kayıpsız dışa aktarımı destekliyor.

60FPS'de 4K'ya varan çözünürlükler[i] dahil olmak üzere özelleştirilebilir video kalitesi ayarları, kullanıcılara daha fazla üretici kontrol sağlıyor.

Ek olarak, kolay video düzenleme için 25 filtre eklendi ve bunların tümü, benzersiz efektleri ve kullanım senaryolarını daha iyi sergilemek ve seçim yapmayı kolaylaştırmak için geliştirilmiş küçük resimler halinde sunuldu.

İŞTE FUNTOUCH OS 14'Ü ALACAK VİVO MODELLERİ

  • X90 Pro, X90 (2023 Ekim ortası)
  • X80 Pro (2023 Kasım ortası)
  • X80, V29 Pro, V27 Pro, V27 (2023 Aralık ortası)
  • X70 Pro+, X70 Pro, X70, V29e, V25 Pro, V25, T2 Pro 5G, Y100 (2024 Ocak ortası)
  • T2 5G, T2x 5G, T1 Pro 5G, T1, T1 5G, Y100A, Y56 5G (2024 Şubat ortası)
  • V23 Pro, V23 5G, V23e 5G (2024 Mart ortası)
  • X60 Pro+, X60 Pro, X60, Y75 5G (2024 Nisan ortası)
  • Y36, Y35 (2024 Nisan ortası)
KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!