Türksat, 74. Uluslararası Uzay Kongresi'ne katıldı!

Türksat, 71 ülkede 407 üyesiyle dünyanın önde gelen uzay savunma kuruluşlarından biri olan Uluslararası Uzay Federasyonu tarafından organize edilen 74. Uluslararası Uzay Kongresi'nde (IAC 2023) yer aldı.

GİRİŞ 02.10.2023 16:37 GÜNCELLEME 02.10.2023 16:47

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, IAC 2023, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlarken, 6 Ekim'e kadar ziyaretçileri kabul edecek olan organizasyonda Türksat da yerini aldı.

Dünyanın uzay endüstrisi liderleri ve uzay ajanslarının yoğun ilgi gösterdiği ve açılışını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yaptığı kongreye Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Uydu Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selman Demirel ile yöneticiler ve uzmanlar katıldı.

Organizasyonda Türksat'ın 5 aktif uydusunun yanı sıra gelecek yıl hizmete alınacak milli haberleşme uydusu Türksat 6A ile ortaya çıkacak kapasite arzına ilişkin ticari görüşmeler gerçekleştirilecek. Ayrıca, Türksat'ın uydu üretimi konusunda danışmanlık hizmetlerinin yanında AR-GE ürünleri ile yerli uydu antenleri PeycON ailesiyle ilgili de görüşmelerin yapılması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türksat standını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Taha Koç ve Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok ile görüştüler.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi