İsrail'i savunduğu için eleştirdi: Microsoft, kendi çalışanını konuyu kapatarak susturdu!

Bir Microsoft çalışanı şirketin Filistin-İsrail savaşında tek taraflı davrandığını belirterek şirketin Filistin halkının acılarından bihaber olduğunu belirtti. Microsoft'un ise buna cevabı konuyu kapatarak çalışanını susturmak oldu.

İsrail'i savunduğu için eleştirdi: Microsoft, kendi çalışanını konuyu kapatarak susturdu!
İsrail'i savunduğu için eleştirdi: Microsoft, kendi çalışanını konuyu kapatarak susturdu!
GİRİŞ 24.10.2023 16:22 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Microsoft, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili bir şirket içi tartışmayı kapattı. Bir çalışan şirket yöneticilerinin tek taraflı açıklamalarını eleştirdi.

Şirket içi mesajlar, Microsoft'un İsrail-Hamas savaşı hakkında çalışanlar arasında yapılan bir tartışmayı kapattığını gösterdi.

Microsoft CEO'su İsrail'in vahşetine gözlerini yumdu: Öğrencilere sert tepki gösterdiMicrosoft CEO'su İsrail'in vahşetine gözlerini yumdu: Öğrencilere sert tepki gösterdi

MİCROSOFT ÇALIŞANI ŞİRKETİN TEK TARAFLI TUTUMUNU ELEŞTİRDİ

Microsoft'un dahili "tüm şirket" mesaj panosunun yaklaşık 90.000 kullanıcısı tarafından görüntülenen bir gönderide, bir çalışan, üst düzey liderleri tarafından "tek taraflı açıklamalar" olarak gördüğü şeylerden dolayı "işimizle ve şirketimizle ilgili güçlü bir hayal kırıklığı duygusu" hissettiğini yazdı.

"ŞİRKET FİLİSTİN HALKININ ÇEKTİĞİ ACILARDAN BİHABER"

"Devam eden Filistin İsrail savaşının ortasında, Çeşitlilik ve Kapsayıcılığı bu kadar güçlü bir şekilde teşvik eden bir şirketin bu kadar güçlü bir ayrımcılık ve ötekileştirme gösterdiğine tanık olmak beni üzüyor.

Bana öyle geliyor ki şirket Filistin halkının çektiği ezici ve orantısız acılardan bihaber." diye yazdı.

GÖNDERİYE 600 TEPKİ VE 60 YORUM GELDİ

Microsoft gönderiyi yorumlara kapatmadan önce gönderiye yaklaşık 600 tepki ve 60 yorum geldi.

Bir topluluk yöneticisi "Bu başlığı yorumlara kapatıyoruz," diye yazdı. "Birbirinize karşı şefkat ve nezaket göstermeye devam etmenizi ve Viva Engage'de diyaloğa girerken Microsoft 365 Kullanım Yönergelerine uymayı unutmamanızı rica ediyoruz."

iva Engage, Microsoft'un daha önce Yammer olarak adlandırılan kurumsal sohbet panolarını içeren çalışan katılımı platformudur.

Yazıda, çalışanın hangi üst düzey liderlerin yorumlarını önyargılı olarak gördüğü özellikle belirtilmiyor.

Meta'dan skandal: Filistin'in en büyük haber sayfasını kapattı! | Haber7.com

MİCROSOFT'UN İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ İSRAİL'İ SAVUNDU

10 Ekim'de Microsoft İnsan Kaynakları Direktörü Kathleen Hogan, SLT adına çalışanlara bir e-posta göndererek "İsrail'deki korkunç terör saldırılarını" ve "ortaya çıkışını izlemeye devam ettiğimiz vahşeti" diyerek kınadı Hamas'tan ise ismen hiç bahsetmedi.

Hogan, "Üst düzey liderlik ekibiyle (SLT) birlikte, öldürülenler, yaralananlar, sevdiklerini kaybedenler ve bu şiddetten etkilenen herkes için en derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.

Hep birlikte bu nefreti ve vahşeti kınıyoruz. Olaydan etkilenen herkes için, lütfen kalplerimizde ve eylemlerimizde sizinle birlikte olduğumuzu ve sizi desteklemek ve güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğimizi bilin." yazdı.

Hogan, Microsoft'un İsrail'de doğrudan etkilenen 3.000 çalışanı olduğunu söyledi.

Hogan, "Dünyanın dört bir yanında nefret ve kezzap arttıkça keder, korku ve endişe yaşayan Yahudi çalışanlarımız var" diye yazdı. "Bölgede sevdiklerinin güvenliği için derin endişe duyan ve bu terör eylemlerine karşı duran dünya çapında Filistinli çalışanlarımız var."

İSRAİL'İN YAŞATTIKLARINI GÖRMEZDEN GELİP HAMAS'I KINADI

Microsoft Çalışan Kaynak Grubu'ndaki Yahudilerin bir lideri, Hogan'ın açıklamasıyla aynı gün bazı çalışanlara gönderdiği bir e-postada Filistinli militan grup Hamas'ı daha güçlü bir şekilde kınadı.

"Bu konunun karmaşık siyasi ve kültürel nüansları olan oldukça yüklü bir konu haline gelebileceğinin farkındayım. Bazıları şu anda İsrail-Filistin çatışmasının söylemde denge gerektiren iki taraflı bir mesele olduğunu iddia edebilir," diye yazıyordu.

Insider tarafından görüntülenen başka bir e-postada."Açık konuşayım: Etnik kökeni ya da dini ne olursa olsun tüm insanların onuruna ve haklarına inanıyorum. Masum Filistinliler de masum İsrailliler gibi korunmayı hak ediyor," diye devam etti.

Meta durmuyor: Filistinlilerin biyografisine 'terörist' ifadesi eklendi! | Haber7.com

Ayrıca e postada "Ancak, özellikle böylesine feci ve sebepsiz bir saldırının ardından yanlış eşdeğerlikler yaratmak, yaşanan trajedinin büyüklüğünü azaltmakta ve dolaylı olarak bu eylemlerin bir şekilde haklı olduğu mesajını vermektedir.

Oysa haklı değildirler. Hamas'ın belirtilen hedefi İsrail'deki Yahudi varlığını ortadan kaldırmaktır ve bu hedef Filistin halkının genel iradesini yansıtmamaktadır, Herhangi bir gruba karşı bu tür şiddet olayları yaşanırken seyirci kalamayız." diye ifadelere rastlanıldı.

İsrail'de büyük bir işgücüne sahip olan ve durumu idare etmeye çalışan tek şirket Microsoft değil. İsrail'de yaklaşık 3,000 çalışanı bulunan Nvidia, şirket içi bir e-postaya göre çalışanlarına, bu çabalar için 10 milyon dolar toplamaya çalışırken "İsrail, Gazze ya da her ikisine" yapacakları insani yardım bağışlarını eşleştireceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • TurkSoft 6 ay önce Şikayet Et
    demekki kendi işletim sistemimizide yapmanın vakti gelmiş geçiyor.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 6 ay önce Şikayet Et
    israiloğ şeytanın yeryüzün ete kemiğe bürünmüş hali olup yahudi sermayesi kendi elleri ile bastıkları hiç bir katma değeri olmayan kağıt parçası üzerinden insanların kaynaklarını emeğini sömürüp kendilerine iyi uşaklık edenleri fonlarken ayağına takılıp engel olanları iç ve dış tetikçileri üzerinden sabote ediyor.sömürd milyonda birini sömürdükle insanlara verir gb.yap hayırsever görünü
    Cevapla
  • patriot 6 ay önce Şikayet Et
    dunya siyonistlerin yonetimine gecmis gorunuyor, tek soylenecek soz kaldi: la galibe illAllah...
    Cevapla
  • Sefa 6 ay önce Şikayet Et
    Eleştirenden Allah razı olsun. Microsoft’un bu kadar vicdansız olduğunu tahmin etmezdin
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    insanlar Microsoftun her dediğini doğru kabul edecek kadar aptal değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!