Microsoft CEO'su İsrail'in vahşetine gözlerini yumdu: Öğrencilere sert tepki gösterdi

Microsoft CEO'su Satya Nadella Salı günü Insider'ın ana şirketi Axel Springer'e verdiği röportajda, işgalci İsrail'in yaptıklarını HAMAS'a yükleyerek, üniversitelerdeki öğrencilerin İsrail'e yönelik kınamalarını eleştirdi.eo

Microsoft CEO'su İsrail'in vahşetine gözlerini yumdu: Öğrencilere sert tepki gösterdi
Microsoft CEO'su İsrail'in vahşetine gözlerini yumdu: Öğrencilere sert tepki gösterdi
GİRİŞ 18.10.2023 14:54 GÜNCELLEME 18.10.2023 14:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Microsoft CEO'su Satya Nadella Salı günü Insider'ın ana şirketi Axel Springer'e verdiği röportajda Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırılarına ve Amerikan üniversitelerindeki İsrail karşıtı gösterilere karşı çıktı.

KÖRÜ KÖRÜNE İSRAİL'İ SAVUNDU

Nadella, Axel Springer CEO'su Mathias Döpfner ile yaptığı bir röportajda "Hamas tarafından masum İsrail vatandaşlarına yönelik bir terör saldırısı gerçekleşti ve bu mümkün olan en güçlü şekilde kınanmalıdır. Kalbimiz onlarla birlikte ve hiçbir belirsizlik olmamalı, değil mi? Bu tür şiddete yer yok."

Microsoft CEO'su,  Hamas'ın Filistin'i koruma amacıyla işgalci İsrail'e yönelik son saldırılarından sonra İsrail'i suçlu bulan Harvard gibi üniversitelerdeki öğrencileri kınadı. CEO, Filistin'in haklı direnişini savunan öğrencilerin gerçekleşen saldırıları sadece İsrail'e yüklemek istediğini belirtti. Sunucu tarafından CEO Nadella'ya yüzsüz bir şekilde sorulan soruda şu ifadelere yer verildi.

SUNUCU İSRAİL'İN SUÇLARINI HAMAS'A YÜKLEDİ"

"Amerikan üniversitelerinde, ayrıca burada Avrupa'nın ortasında ve Berlin'de Hamas'ın İsrail'e saldırısını kutlayan ve çocukları katleden bazı gösterilere tepkiniz nedir?" 

Öğrenciler İsrail'i suçlu buluyor

Bu ayın başlarında 30'dan fazla Harvard öğrenci örgütü İsrail hükümetini "yaşanan tüm şiddet olaylarından tamamen sorumlu" tutan bir bildiri yayınladı. Bu arada bir eyaletteki üniversitede sosyal medyada Hamas saldırılarını kutladığı görülen bir profesörün okuldan uzaklaştırılması için internette bir imza kampanyası başlatıldı. Benzer şekilde Stanford'da da bir öğretim görevlisi, Yahudi öğrencileri dışlamak ve onlara "sömürgeci" demekle suçlanınca açığa alındı.

Microsoft CEO'su ayrıca işletmelerin bu tür jeopolitik meselelere nasıl yanıt vermesi gerektiği konusunda da yorumda bulundu. Nadella, şirketlerin kendi işlerine odaklanmak ve hissedarlarına değer katmak ile dış dünya üzerindeki etkilerinin farkına varmak arasındaki çizgiyi aşmaları gerektiğini söyledi.

CEO NADELLA ŞİRKETLERİN ÇIKARLARINA GÖRE DAVRANMALARI GEREKTİĞİNİ VURGULADI

"Gerçek dünyada yaşıyoruz, değil mi? Biz bir Amerikan şirketiyiz ama çok uluslu bir şirketiz. Hem doğduğumuz ülkenin değerlerine hem de hizmet verdiğimiz ülkelere karşı bir dizi sorumluluğumuz var ve bunları yerine getirebilmemiz ve aynı zamanda bunları savunabilmemiz gerekiyor."

Nadella, bu konuşmayı Salı günü şirketin "inovasyon konusunda olağanüstü bir yetenek sergileyen, pazarlar yaratan ve dönüştüren, kültürü şekillendiren ve aynı zamanda sosyal sorumluluklarıyla yüzleşen olağanüstü kişiliklere" verildiğini söylediği Axel Springer Ödülü'nü alırken konuştu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • BİDEN İSTİFA* 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm Dünyada siyonistin uşaklığını yapan ülke liderlerinin yapamadığını insanlık yönetimlere baş kaldırarak gazzedeki insan hayatına sahip çıkarak .*Insanlık ölmedi* diyecekler inşallah. Kitlesel tepki gün geçtikçe çığ gibi büyüyecek inşallah.siyonist israilin kuklası Abd eninde sonunda insanlığa sqygı gösterip biat edecek!!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar gözlerini yummuş.onlarin yumması normal
    Cevapla
  • Abd 6 ay önce Şikayet Et
    Hintlileri ayarlamış bu İsrailliler. Youtube dolu Hintliler hep destekliyor katili. Müslüman Hintliler Filistin'i destekliyor, sadece İneğe tapanlar İsrail'i destekliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!