Artık kolaylıkla yapılabilecek: Meta yapay zeka destekli yeni araçlarını duyurdu!

Meta, yapay zekayı sosyal medya uygulamalarına getirmek için kolları sıvadı. Şirket yapay zeka destekli yeni video araçlarını duyurdu. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar çektikleri resimlerin arkaplanını rahatlıkla değiştirebilecek.

Artık kolaylıkla yapılabilecek: Meta yapay zeka destekli yeni araçlarını duyurdu!
Artık kolaylıkla yapılabilecek: Meta yapay zeka destekli yeni araçlarını duyurdu!
GİRİŞ 17.11.2023 09:29 GÜNCELLEME 17.11.2023 09:30

Meta, Perşembe günü, Instagram veya Facebook'ta yayınlamak için kullanılabilecek video düzenleme için iki yeni AI tabanlı özellik başlattı.

İlki Emu Video olarak adlandırılıyor ve bir açıklama ile eşleştirilmiş bir başlık, fotoğraf veya görüntü istemi ile dört saniyelik uzun videolar oluşturuyor.

Diğeri ise Emu Edit olarak biliniyor ve kullanıcıların metin komutlarıyla videoları daha kolay değiştirmelerine veya düzenlemelerine olanak tanıyor.

Yeni araçlar, metin istemlerine yanıt olarak görüntüler üreten ana model Emu'nun bir ilerlemesidir.

Instagram yeni özelliklere kavuştu! | Haber7.com

RESİMLERDEKİ ARKAPLANI KOLAYLIKLA DEĞİŞTİREBİLECEKSİNİZ

Emu, Instagram için bir fotoğraf çekip görsel stilini veya arka planını değiştirmeye olanak tanıyan üretken bir yapay zeka teknolojisinin ve bazı yapay zeka görüntü düzenleme araçlarının temelini oluşturur.

Son bir yıl içinde işletmeler ve kurumlar, geçen yılın sonlarında OpenAI'nin ChatGPT'sinin piyasaya sürülmesinden bu yana daha yeni yetenekler ve iş süreçlerini iyileştirmek için yeni ortaya çıkan jeneratif yapay zeka pazarına akın etti.

Sosyal medya devi yapay zeka evreninde hızlı adımlarla ilerliyor ve Microsoft, Google ve Amazon gibi diğer devlerle rekabet etmeye çalışırken en önemli odak noktalarından biri haline geldi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!