Turkcell geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği başlattı!

Geleceği Yazanlar projesi ile 10 yıldır gençlere ve kadınlara yazılım alanında eğitim ve istihdam imkânı sunan Turkcell’in yeni programı ‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ başvuruya açıldı.

Turkcell geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği başlattı!
Turkcell geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği başlattı!
GİRİŞ 11.01.2024 13:57 GÜNCELLEME 11.01.2024 13:57

Turkcell, eğitim projeleriyle Türkiye’nin nitelikli iş gücüne katkıda bulunmaya devam ediyor. ‘Geleceği Yazanlar’ platformu ile 10 yıldır gençlere ve kadınlara yazılım teknolojileri alanında eğitim ve istihdam imkânı sunan Turkcell, bu kez ‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programını başlattı.

Programın başvurulara açıldığı; Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen Geleceği Yazanlar’ın 10’uncu Yıl Töreni’nde duyuruldu.

Gençlerin yazılım dünyasına hazırlanması ve kodlama alanında yüksek yetkinliklere sahip olması amaçlanan programı başarıyla tamamlayanlar, Turkcell’in yazılım şirketi Atmosware’in yanı sıra Turkcell ve grup şirketlerinde çalışma fırsatı yakalayacak.

PROGRAM 6 AY SÜRECEK

Programa lisans 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve kendini teknoloji alanında geliştirmeye hazır olan herkes katılabilecek. Başvurusu kabul edilen katılımcılar, genel yetenek testi, teknik test ve mülakat sürecine girecek. Bu aşamaları geçenler 6 ay sürecek bir bootcamp programına alınacak.

Program süresince 30 bin katılımcıya online ve 300 katılımcıya sınıf içi eğitim verilmesi planlanıyor. Sınıf içi eğitimlere katılacak gençlere aynı zamanda birebir mentorluk desteği verilecek. Ayrıca katılımcılar bu kapsamda Turkcell’de iş başında eğitim alma şansı da yakalayacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 17 OCAK

Bootcamp programında katılımcılara 5 farklı odakta eğitim, gelişim imkânı sunulacak. Eğitimler ‘Swift ile IOS Uygulama Geliştirme’, ‘Kotlin ile Android Uygulama Geliştirme’, ‘Java Programlama’, ‘Yazılım Analist Uzmanlığı’, ‘Front-End Programlama’ başlıkları altında verilecek.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!