Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi

Alper Gezeravcı'nın içinde olduğu ekibin uzay istasyonundan ayrılışı ertelendi. Erteleme kararı, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle alındı. Dragon kapsülü, 5 Şubat'ta ayrılacak.

GİRİŞ 03.02.2024 08:23 GÜNCELLEME 03.02.2024 10:49
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat'a ertelendi.

SpaceX, X sosyal medya hesabından Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğine dair açıklama yaptı.

Açıklamada Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Dragon ve Ax-3 ekibinin 5 Şubat'tan önce ISS'ten ayrılmayacağı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, ekiplerin ISS'ten ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri belirtildi.

Alper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdiAlper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdi

Alper Gezeravcı'dan savunma sanayii için tarihi deney: MİYOKA!Alper Gezeravcı'dan savunma sanayii için tarihi deney: MİYOKA!

Türkiye uzayda el yükseltiyor! Çalışmalara hız verildiTürkiye uzayda el yükseltiyor! Çalışmalara hız verildi

BAKAN KACIR DETAYLARI AÇIKLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelenmesini değerlendirerek, "Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli şekilde Dünya'ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığı değerlendirildi." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulundu.

SpaceX'in, Ax-3 ekibinin ISS'den ayrılışının ertelendiğine dair paylaşımını alıntılayan Kacır, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli bir şekilde Dünya'ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığı değerlendirildi. Bir sonraki ayrılma tarihi (tahmini) 5 Şubat saat 17.00 ve Dünya'ya dönüş (tahmini) 6 Şubat saat 17.50."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Levent can 2 ay önce Şikayet Et
    Yeri ve goğü yaratan Rabbimize hamd olsun
    Cevapla
  • Levent can 2 ay önce Şikayet Et
    Yeri ve göğü yaratan Rabbimize hamd olsun
    Cevapla
  • Erdem 2 ay önce Şikayet Et
    3 gün beleş, Allah bereket versin.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Bir mekiği ve cihazları uzaya çıkarmak ayrı mesele , dünya'ya geri getirmek apayrı bir meseledir . Biz Ay'a nükleer batarya ile çalışan robonotlar ve yapay zeka ile çalışan ekskavatör , inşa ve imalat taşıtları gönderelim . Ay'a kalıcı Modüler Ay üssü kuralım . Dünyadan gönderdiğimiz parçalar birleştirilir , Daimi ay misyonu yürütürüz . Mars'a ulaşmak için Ay'ı kullanırız .
    Cevapla
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    Bence dünya tarihi için önemli bir olay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı