Türkiye'nin ikinci astronotunun uzaya gideceği tarih belli oldu!

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüşünden sonra, ikinci Astronotu olacak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğuna çıkacağı tarih belli oldu.

Türkiye'nin ikinci astronotunun uzaya gideceği tarih belli oldu!
Türkiye'nin ikinci astronotunun uzaya gideceği tarih belli oldu!
GİRİŞ 14.02.2024 17:25 GÜNCELLEME 14.02.2024 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüşünden sonra, ülkemizin ikinci Astronotu olacak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğu başlıyor. Bu bağlamda Türkiye’nin ikinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever, Nisan ayı başında uzaya gitmeye hazırlanıyor.

NİSAN AYININ İLK HAFTALARI YOLCULUK GERÇEKLEŞECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç “Nisanın ilk haftaları gibi Tuva’nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı. Kıraç ayrıca ilk astronotun uzay deneyimini de ele aldı ve şu ifadelere yer verdi:

“Biz bu misyonla birlikte uzay farkındalığı ve insan kaynağı misyonumuzu da gerçekleştiriyoruz. Alper’in toplumdaki uzay farkındalığı ve insan kaynağı konusunda da katkılarını ilerleyen süreçte göreceğiz.

Alper oradayken Samsun’dan Hatay’a kadar öğrencilerimizle bir araya geldik. Alper döndükten sonra da bu heyecan devam edecek” ifadelerine yer verdi.

MIKRO YER ÇEKİMİNDE 4 DAKİKA GEÇİRECEK

Yapacağı yolculukta bilimsel deneyler de gerçekleştirecek olan Atasever ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir yörünge altı uçuş olarak isimlendirilen uzay uçuşu gerçekleştireceğim. Yaklaşık 90 ile 100 kilometre arası bir irtifaya çıkıp, birkaç dakika mikro yerçekiminde kalıp, sonra çıktığım uzay aracı Dünya’ya geri dönmüş olacak. Bilimsel deneyler gerçekleştireceğiz. Mikro yer çekiminde 4 dakika geçireceğiz. O 4 dakikada 7 faklı deney icra etmeyi hedefliyoruz.”

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Irvene’deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

Ardından ROKETSAN’da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı. Atasever, Mayıs 2022’de Türk Uzay Yolcusu ve Uzay Misyonu görevi için seçilmiştir.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Met 2 ay önce Şikayet Et
    Arabası olmayan şöförler gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!