Meta'dan 'ses' getirecek hamle! Görülmemiş 'açgözlülük'

Meta, Play AI’ı satın alarak ses klonlama ve yapay ses üretimi alanında gücünü artırdı. Şirketin agresif yetenek avcılığı ve stratejik ortaklıkları, yapay zekadaki rekabeti daha da kızıştırıyor.

Meta'dan 'ses' getirecek hamle! Görülmemiş 'açgözlülük'
Meta'dan 'ses' getirecek hamle! Görülmemiş 'açgözlülük'
GİRİŞ 14.07.2025 21:17 GÜNCELLEME 14.07.2025 21:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meta, ses klonlama ve yapay zeka destekli konuşma teknolojileriyle öne çıkan Play AI’ı satın aldı. Bloomberg’in aktardığı bilgilere göre Meta sözcüsü bu satın almayı doğrularken, finansal detayları ise açıklamadı.

2024 yılında 21 milyon dolarlık yatırım alarak dikkatleri üzerine çeken Play AI, yapay zeka destekli doğal ses üretimi ve konuşan dijital karakterler alanında yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Satın almanın ardından Play AI ekibinin tamamı önümüzdeki hafta itibarıyla Meta bünyesine katılacak.

SES ODAKLI YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINA DOĞRUDAN ENTEGRASYON

Meta'nın şirket içi notunda, PlayAI’ın geliştirdiği doğal ses teknolojisinin Meta’nın AI Characters, Meta AI, giyilebilir teknolojiler ve ses içerik üretimi gibi projeleriyle birebir örtüştüğü vurgulandı. Şirketin bu satın alma ile birlikte konuşan yapay zeka avatarları ve sesli içeriklerde önemli adımlar atmaya hazırlandığı düşünülüyor.

META’NIN YAPAY ZEKA ALANINDAKİ AÇGÖZLÜ HAMLELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Meta son dönemde yapay zeka alanındaki yetenek savaşında agresif bir tutum izliyor.

OpenAI çalışanlarına 100 milyon dolarlık imza bonusu ve yüksek maaş teklifleri, Scale AI ile ortaklık kurması, Superintelligence Labs adını verdiği yeni bir yapay zeka birimi kurması, Apple’ın AI yöneticisi Ruoming Pang’i transfer etmesi gibi hamleleri Meta'nın yalnızca teknolojiyi değil, onu geliştiren insan kaynağını da hedef aldığını ortaya koyuyor.

DİJİTAL SAVAŞIN YENİ CEPHESİ: SES TEKNOLOJİLERİ

Meta'nın ses teknolojilerine yaptığı bu yatırım, özellikle rakip firmalar üzerinde de büyük etki yarattı. Meta'nın Scale AI ortaklığı sonrası Microsoft, Google ve OpenAI bu şirketle olan iş birliklerini sonlandırdı.

OpenAI CEO’su Sam Altman, “Uncapped” podcast’inde yaptığı açıklamada Meta’nın personel transferi için "büyük imza bonusları" sunduğunu belirtmişti.

Meta’nın bu hamlelerinden önce Perplexity AI’ı satın alma girişiminde bulunduğu da biliniyor. Bu durum, şirketin yapay zeka stratejisinde hem ürün hem de insan gücünü bütüncül biçimde hedeflediğini gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • vatandas 2 saat önce Şikayet Et
    daha ne istiorsun dünyayı sömürüyon vampir yam yam
    Cevapla
  • Mühendis 2 saat önce Şikayet Et
    Meta'nın elinde şu anda herkesin kişisel bilgileri, geçmişi, anıları, fotoğrafları, videoları var. Yapay zeka ile dijital klonlar yapacaklar büyük ihtimalle. Tamamen kendi bilincine sahip klonları görebiliriz. Ölen insanların dahi yapay zeka klonları yapılabilir. Meta'nın üzerinde çalıştığı konu büyük ihtimalle bu. Zaten Black Mirror izleyen ne dediğimi anlar.
    Cevapla
  • Vatandaş05 3 saat önce Şikayet Et
    Bu meta herşeyi tek çatı altında toplamayı düşünüyor. Bu insanlık için iyi değil. Canı istediğinde bir ülkenin herşeyini kısıtlaya bilir. Herşeyi meta ya satmak doğru değil.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    yapay zeka ile herkes birbirinden şüphelenecek ve güven kalmayacak. Allah kötü niyetli kimselere fırsat vermesin
    Cevapla
  • Mustafa 4 saat önce Şikayet Et
    Demedi demeyin bu yapay zeka sonumuzu getirecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pensilvanya'dan yönetilen ihanet! İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar...
SON DAKİKA: Trump'tan savaşı kızıştıran karar: Ukrayna'ya silah gönderecekler