Samsung'un yeni gözdesi: Galaxy A9 Pro

Samsung orta segment için iddialı bir akıllı telefon hazırlıyor. Galaxy A9 Pro'nun özellikleri belli oldu.

Samsung'un yeni gözdesi: Galaxy A9 Pro
Samsung'un yeni gözdesi: Galaxy A9 Pro
GİRİŞ 01.03.2016 14:55 GÜNCELLEME 01.03.2016 14:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Samsung sahasında Galaxy S7 ile Galaxy S7 edge fırtınası ortaya çıkarken, Güney Kore’nin ünlü firması öte taraftan normal segment modeli için sıradışı bir akıllı telefon çıkarma hazırlığı içinde.

İşte yeni Amirali Galaxy A9 Pro;

Samsung’un muhtemelen bir sonraki telefonu olacak Galaxy A9 Pro’nun özellikleri AnTuTu kriter testinde ortaya çıktı. Galaxy A9’a göre pro modelinde daha küçük bir ekran yer alacak, ancak bellek ve kamera tarafından önemli geliştirmelerin yaşandığını söyleyebiliriz.

Galaxy A9’da 6 inç büyüklüğünde Full HD Super AMOLED ekrana yer verenSamsung, Galaxy A9 Pro’da ekran boyutunu 5.5 inç* seviyesine indiriyor. Çözünürlüklü seviyesi ise korunuyor.

Android 6.0.1 işletim sistemiyle çıkış yapacak Galaxy A9 Pro’da 16MP (Galaxy A9’da 13MP) çözünürlüklü bir kamera karşımıza çıkacak. Telefonun ön kamerası 8MP (Galaxy A9’da 5MP) olacak.

4GB RAM’in (Galaxy A9’da 3GB) eşlik edeceği Galaxy A9 Pro’nun işlem birimiise A9 ile aynı olacak. Dördü Cortex-A72, diğer dördü Cortex-A53 çekirdeklerden oluşan Snapdragon 652,Galaxy A9 Pro’nun işlemci birimini oluşturacak.

Galaxy A9, 4.000 mAh kapasiteli piliyle dikkat çeken bir model oldu. Küçülen ekranla birlikte pro modelde daha küçük bir pilin yer alması muhtemel görünüyor.

Galaxy A9 Pro için 5.5 inçlik ekran boyutu daha önce GFXBench kriter testinde ortaya çıktı. Ancak söz konusu kriter testlerinde bazı teknik özelliklerin yanlış listelendeğine şahit olduk.

Galaxy A9 Pro Fiyatı ne olacak Ne zaman çıkacak?

Şuan sızan bilgiler arasında fiyatı ve çıkış tarihi belirtilmemiş olan tasarımın 2016 yılında karşımıza çıkması muhtemel.
 

YORUMLAR 2
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    azıcık ram ekleyip yeni telefon diye iteliyorlar , milletimizde tonla para kaptırıyor bunlara. Telefona her sene binlerce para veriyoruz yazık günah.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Her sene para neden veriyorsunuz? 3 senedir aynı telefonu kullanıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!