Beyaz Saray iPhone'a geçiyor, Obama hariç!

İngiltere ve Almanya'nın tercihi ise halen Blackberry!

Beyaz Saray iPhone'a geçiyor, Obama hariç!
Beyaz Saray iPhone'a geçiyor, Obama hariç!
GİRİŞ 07.04.2016 12:32 GÜNCELLEME 07.04.2016 12:32

Bildğimiz gibi Blackberry dünyanın en güvenli mobil platformu unvanını uzun yıllar boyunca korudu. Gerçi iş güvenliğe gelince şifreleme teknolojilerinin üzerine hala kendilerinden daha iyisi yok ama malum her şey de güvenlik değil.

İşin içine işletim sistemi girdiğinde tüketiciler kendilerine çok daha geniş bir uygulama dünyası sunan iOS ve Android'e yöneliyorlar ki Blackberry de tam olarak bu sebeple gün geçtikçe eriyor.

Ama tabii üst düzey güvenlik gerektiren kurum ve kuruluşların tercihi halen Blackberry. Tabii güvenlik madalyonun bir yüzü diğer yüzünde ise iOS ve Android'den daha eski olduğu için geçmişte tüm altyapıların Blackberry baz alınarak tasarlanmış oluşu. Kanada menşeli olduklarından komşuları ABD'nin tercihi de doğal olarak kendilerinden yana oldu. Malum dünyanın her yerinde bürokrasiden ötürü en ağır aksak işleyen kurumlar devlet kurumları olduğundan bu zamana kadar da halen köklü bir değişiklik hayata geçirilememişti.

İşte Beyaz Saray'da da yukarıda sıraladığımız sebeplerden ötürü halen Blackberry kullanımına devam ediliyor. Başta Obama olmak üzere tüm üst düzey devlet görevlilerin telefonu Blackberry. Tabii bunların standart Blackberry'lerden farklı olarak, ultra güvenlik sağlayacak şekilde özelleştirilmiş cihazlar olduklarını bahsetmemize gerek olmasa gerek.

Bununla birlikte IBT'nin NYT'tan aktardığı gelişmeye göre artık Beyaz Saray da altyapısını değiştirmek ve iPhone'a geçiş yapmak için düğmeye bastı. Beyaz Saray'ın Operasyon Şefi Anita Decker Breckenridge'ın, ABD başkanlarını taşıyan başkanlık uçağı Air Force One'ın geniş bant bağlantısını yükseltmesiyle birlikte iPhone kullanımının önündeki engel de kalkmış oldu.

Tabii şimdilik bu Obama için geçerli değil. Kendisi bir süre daha Blackberry ile devam edecek imiş yola. Yani aynen Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile İngiltere Başbakanı David Cameron gibi...

 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem