Bakan Efkan Ala canlı yayında şiir okudu

Ciddi ve sert duruşuyla tanınan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ sanat musikisinden eserler seslendirdi.

GİRİŞ 20.12.2014 13:43 GÜNCELLEME 20.12.2014 13:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Ülke TV’de yayınlanan Gündem Özel programında Hasan Öztürk’ün konuğu oldu. 

Ülke TV’de yayınlanan programa katılan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ siyasi kimliğinden hariç, farklı bir özelliğiyle izleyenleri şaşırttı. Gündemdeki operasyonların değerlendirildiği, İç Güvenlik Reformu’na ilişkin açıklamaların yapıldığı programda Efkan Âlâ ile musiki üzerine sohbet gerçekleştirildi. Sıcak gelişmelerle, son dakikalarla, gündeme dair önemli açıklamalarla dolu geçen siyaset dünyasında, resmi ve ciddi yüzüyle tanınan Efkan Âlâ sanat musikisi konusunda marifetlerini sergiledi. 

EFKAN ALA: ITRi VE YAHYA KEMAL'İN DEĞERLERİ ÖLÇÜLEMEZ

‘‘Sanat musikisi kültürümüzün zirvesidir’’ diyen Bakan Âlâ canlı yayında, bestesi Muâllim İsmail Hakkı Bey’e ait olan ‘Gülşende yine âh ü enin eyledi bülbül’ eserini okudu. Bakan Efkan Âlâ; Itri gibi Yahya Kemal gibi sanatçıların değerlerinin ölçülemeyeceğini belirterek, Nefi’in, Baki’nin, Fuzuli’nin eserlerini seslendirdi. Sanat musikisinin çok hoş olduğunu, özenle seçilmiş kelimelerin uyum içerisinde bulunduğunu vurgulayan Âlâ, musikinin insanı dinlendirdiğini söyledi.

YORUMLAR 7
  • VURAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Birinci ve ikinci mısralarda bülbülün, ah edip inleyerek gülün çevresinde bin kez döndüğü anlatılıyor. Hacda tavafın yedi kez dönerek yapılması gibi, bülbül gülün çevresini bin kez dönüyor. Bilindiği gibi Divan şiirinde gül Hz. Peygamberi ifade dere.
    Cevapla
  • VURAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Gülşende yine âh ü enin eyledi bülbül Bir nakş okuyup savt-ı hezâr eyledi bülbül Olmaz deheni yâre müşâbih deyû gonce Gül mushâfını açdı yemin eyledi bülbül Gül bahçesinde bülbül yine âh edip inledi Bir nakş okuyup Kâbe’nin çevresini bin kez döndü Gonca, yarin ağzına benzetilemeyeceğini söyleyerek Bunun için gül yaprakları üstüne yemin etmektedir
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Agzına ve duygularına saglık sayın bakanımmm....
    Cevapla
  • ALİ PAŞA 9 yıl önce Şikayet Et
    ANLAYAN VAR MI.
    Cevapla
  • hayranım 9 yıl önce Şikayet Et
    ehl-i dilden kelam edene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama