Validen duygulandıran hareket! Makam aracını şehit çocuklarının sünnet arabası yaptı

Yozgat Valisi Ziya Polat, 2021 yılında Kayseri’deki Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen İsmail Sakın’ın çocuklarını sevindirdi. Vali Polat, makam aracını Abidin Görkem ve İsmail Mert’in sünnet arabası yaptı.

GİRİŞ 09.09.2022 16:46 GÜNCELLEME 09.09.2022 17:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yozgatlı şehit İsmail Sakın’ın çocukları Abidin Görkem ve İsmail Mert sünnet olarak erkekliğe ilk adımı attı. Yozgat Valisi Ziya Polat’ın makam aracı da şehit çocuklarının sünnet aracı oldu. 2012 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan İsmail Sakın’ın çocukları Abidin Görkem ve İsmail Mert için Yozgat merkeze bağlı Kavurgalı köyünde sünnet töreni düzenlendi. Vali Ziya Polat, Abidin Görkem ve İsmail Mert için sünnet töreni düzenleneceğini öğrenince makam aracının sünnet arabası yapılması talimatını verdi. Makam aracı, Türk Bayrağı ve balonlarla süslenirken aracın arkasına, “Devletimiz var var olsun. Emanetin emin ellerde şehidim” yazıları asıldı.

ÇOCUKLAR BABALARINI KABRİNDE ZİYARET ETTİ

Abidin Görkem ve İsmail Mert için Kavurgalı köyü camiinde Cuma namazı öncesi Mevlidi-i şerif okutuldu. Mevlit programının ardından Abidin Görkem ve İsmail Mert, evlerinden alınarak jandarma ve polis eskortu eşliğinde şehir turu ile gezdirildi. Daha sonra Yozgat Şehitliğine giden Abidin Görkem ve İsmail Mert,  babalarını kabirleri başında ziyaret ederek dua etti. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı düğün töreninde çocuklar unutulmaz bir gün yaşamanın mutluğunu yaşadı.

Törene, Sakın ailesinin yanı sıra Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Başer ile çok sayıda köy halkı katıldı.

"EMANETLERİ BAŞIMIZIN TACIDIR"

Yozgat Valisi Ziya Polat, devletin tüm imkanlarını şehit yakınları ve gaziler için seferber ettiğini söyleyerek, “Öncelikle bu devlet için, bu millet için, ezanımız için, bayrağımız için tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Devletimiz, tüm imkanlarını biliyorsunuz şehitlerimizin aziz ailelerine, gazilerimizin emrini veriyor. Biz sadece milletimizin, devletimizin bize verdiği görevleri yerine getiriyoruz. Bu görevi yaparken de tabii ki gönülden yapıyoruz. Emanetleri bizim başımızın tacıdır. Bugün de iki yavrumuzun düğün merasimine geldik. Rabbim hayırlı ömürler versin. Devletimiz tüm imkanlarıyla şehitlerimizin aziz emanetleri, ailelerinin yanında, gazilerinin, gazilerimizin yanında olduğunu tekrar iletiyorum” dedi.

JEST İÇİN DEĞİL, BU ARAÇ ZATEN ONLARIN ARACI

Vali Polat, “Makam aracı jest olarak değil, onların zaten o makam araçları. Makam araçları onların olduğu için de kendi arabalarına biniyorlar. Milletimizin malına, milletimiz biniyor. Biz hep söylüyoruz. Biz sadece tüm kurumlarımız, belediyemiz aracıyız. Devletimizin bize verdiği görev zaten milletimize hizmet etmek için. Bu koltuğun asıl sahibi, milletimizdir. Şehit ailelerimiz hem koltuğumuzun hem gönlümüzün hem de aklımızın sahibidir. Onların her şey emirlerindedir” şeklinde konuştu.

VALİ AMCANIN ARACINA BİNDİK ÇOK MUTLUYUZ

Mutluluğunu belirten 10 yaşındaki İsmail Mert Sakın ise “Sünnet olduk, vali amcanın aracına bindim. Çok güzel bir gündü. Vali amca bizi arabasıyla gezdirdi. Sünnet arabamız valinin makam aracıydı, çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu.

12 yaşındaki Abidin Görkem Sakın da, “Sünnet oldum, valinin arabasına ilk kez bindiğim için heyecanlıyım. Babam rahat uyusun, devletim yanımda. Bugün çok mutlu oldum vali amcamız arabasını bize tahsis etti, çok mutluyum.” ifadelerine yer verdi.

"HERKES YANIMIZDA BİR TEK EŞİM YOK"

Sünnet töreninde emeği geçen herkese teşekkür eden anne Dilek Sakın ise, “Vali bey, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz olsun herkes elinden gelen her türlü desteği verdi. Herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız erkekliğe adım attı ama içimde çok büyük burukluk var. Çocuklarımı babasız büyütüyorum, onun burukluğu var. Valimiz kendisine davetiye götürdüğümde makam aracı fikrini kendisi söyledi. Maddi yönden hep yanımdalardı sadece manevi olarak sıkıntımız var, başka da sıkıntımız yok. Herkes yanımızda eşim yok ama bir burukluk var.” şeklinde konuştu.

İsmail Sakın, 2006 yılında Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı teknisyen olarak göreve başlamış, 25 Mayıs 2012 tarihinde ilçe emniyet müdürlüğüne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanarak kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun sünnet leri aslan parçalarının.Sayın Valimizde çok güzel düşünmüş.Devletimizin bütün imkanlarıyla Şehitlerimizin geride kalanlarının yanında olduğunun güzel bir örneği.
    Cevapla
  • Rıdvan ilkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    HELAL Olsun Valim ALDIGIN Maaşın hakkını bizatihi vatandaşla içiçe DEVLETİMİZİ Temsil edişin VArolasın (Bazı bürokratlar gibi vatandaşa zorluk çıkartıp)Devletedüşman etmiyorsun TEŞEKKÜRLER
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    duyanda kendi arabasını yolladı sanacak araba devletten mazot devletten makama bak son model audi dovlet batiyo diyolar
    Cevapla
  • şems 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula ne "adalet" mişsin beee. Sünnet olan çocuklar da devlete emanet zaten.
    Cevapla
  • dinibütünoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun
    Cevapla
  • Recebb 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun diğer valilere örnek olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi