Hiç geçmediği bir yerden otomobiline motosiklet cezası gelince şaştı kaldı

Ankara'da yaşayan Özcan Ataş daha önce hiç gitmediği Muğla'daki bir motosiklete yazılan trafik cezası plakanın sisteme yanlış girilmesi nedeniyle kendi otomobiline yazılınca neye uğradığını şaşırdı.

Hiç geçmediği bir yerden otomobiline motosiklet cezası gelince şaştı kaldı
Hiç geçmediği bir yerden otomobiline motosiklet cezası gelince şaştı kaldı
GİRİŞ 27.09.2022 14:40 GÜNCELLEME 27.09.2022 19:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, Muğla’nın bodrum ilçesinde meydana geldi. 06 CRT 562 plakalı motosiklet sürücüsü, motosiklet için trafiğe kapalı olan bir yola girdiği ve kasksız motosiklet kullandığı için trafik cezasına çarptırıldı. Motosiklet plakasının sisteme yanlış işlenmesi sonucu ceza, Ankara’da yaşayan Özcan Ataş’a ait 06 CRT 532 plakalı otomobile geldi. Plaka yanlışlığından kaynaklı 400 liralık trafik cezasına maruz kalan Ataş, mağdur olduğunu belirterek cezaya itiraz edeceğini kaydetti.

"CEZA KESİLEN BİR MOTOSİKLET AMA BENİMKİ BİNEK ARAÇ"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde daha önce hiç bulunmadığını belirten Ataş, “Ne aracımla ne de şahıs olarak gitmedim ama bir rakam yanlışlığı yüzünden şimdi itirazla uğraşacağım. Ceza işlemi yapılan beyaz renkte bir motosiklet ama benim aracım binek araç ve hiç gitmedim. Bir rakam yanlışlığı şimdi zamanıma mal olacak. İtirazla uğraşacağım. Bu konuda daha da hassas olunabilirdi diye düşünüyorum” dedi.

ARACININ PLAKASINA 400 TL CEZA KESİLDİ

Trafik kurallarına uyan bir sürücü olduğunun altını çizen Özcan Ataş, “Büyük ihtimalle uygun olmayan bir parktan dolayı olabileceğini düşündüm. Ama açıp baktığımda Bodrum olduğunu gördüm. Özellikle bir de ceza makbuzu motosiklet olunca benimle hiç alakası yok. Beni işimden, gücümden alıkoyacak, onu düşündüm ve kızdım. Daha dikkatli olunabilirdi ve bir rakam yüzünden ben bunları yaşamamış olabilirdim. Postacı gelip kapınızı çalıyor ve tebliğde bulunuyor. Güzel bir sürpriz veya çiçek getirmiyor. Gelen 400 liralık ceza makbuzu. Meblağ çok büyük olmayabilir ama bir adli olayla uğraşmak sıkıntı verici” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç geçme önce cezayı öde sonra ömrün ve paran yeterse geçip geçmediğini ispatlarsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı