Aleyna Tilki 16 yaşında çıktığı alkollü mekanlarla ilgili konuştu

Cevapsız Çınlama şarkısı ile Türkiye'nin gündemine oturan 16 yaşındaki Aleyna Tilki küçük yaşta çıktığı alkollü mekanlarla ilgili konuştu.

GİRİŞ 12.10.2016 15:08 GÜNCELLEME 12.10.2016 15:10

Aleyna Tilki, ilk kez bir ses yarışmasında boy gösterip dikkat çekti.16 yaşında olan Tilki, Emrah Karaduman’la birlikte çıkardığı ilk şarkısı ‘Cevapsız Çınlama’ ile müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Şarkısının klibi Youtube'da 66 milyon izlendi. Bu şarkı ile ünlenen Aleyna Tilki daha 18 yaşında olamamasına rağmen alkollü mekanlarla çıkması büyük eleştirilere yol açtı.

"ANNEM BABAM YAN MASAMDA OTURUR"

Ufak yaşına rağmen alkollü mekanlara çıkan ve bir çok eleştiriye maruz kalan Tilki konuyla ilgili katıldığı bir televizyon programında şunları ifade etti; "Belediye konserlerine de katılıyorum. Çıktığım yerlerde alkol aldıkları oluyor. Avukatlarımızla görüşüp hukuksal hareket etmeye çalışıyoruz. Çıktığım mekanlarda yanımda annem gelemezsem babam, babam gelemezse annem gelir. Kesinlikle yan masamda oturur."

aleyna-tilki-fotoğrafı

Medyanın bu kadar üzerine gelmesi seni bozar mı?' sorusuna Tilki şöyle yanıt verdi: "Tabii ki beni eleştirmeleri ve bu konuya değinmek çok doğru. Sonuçta 16 yaşındayım psikolojimi düşünmeleri gerekir. Ama bunu sert ithamlarla yaparak psikolojimi daha çok çökerttiler..." dedi

"ŞİKAYETLER ÜZERİNE CEZA KESİLEBİLİR"
 
Avukat Yıltan Günay, 18 yaş altı çocukların eğlence yerlerinde çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"18 yaş altı çocuk işçilerin bu tür yerlerde çalıştırılmalarının zihinsel, ahlaki ve psikososyal gelişimleri açısından zararlı olacağı kanısındayım. Ayrıca bu tür mekanlarda çalıştırılan çocukların Alkol vb. zararlı madde tüketimine yatkınlaşabilecekleri de unutulmamalıdır. Çocukların gece çalışmaları yasaklanmıştır. Çocuk işçilerin gece kulüplerinde çalıştırılmalarının, çocuğun eğitim hayatına da kötü etkisi vardır. Şikayet edilirse çocuğun çalıştırıldığı mekanlara sosyal güvenlik kurumunca ceza kesilmesi söz konusu olabilir."

KAYNAK: NTV