Müslüm Gürses için kim ne dedi?

Bugün hayata gözlerini yuman Müslüm Gürses için taziye mesajları gelmeye başladı. İşte siyaset, sanat ve spor dünyasından Müslüm Gürses mesajları:

Müslüm Gürses için kim ne dedi?
Müslüm Gürses için kim ne dedi?
GİRİŞ 03.03.2013 09:54 GÜNCELLEME 03.03.2013 17:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CUMHURBAŞKANI: Müzik dünyamızın sevilen ismi Müslüm Gürses'in vefatı hepimizde büyük bir üzüntü yaratmıştır.

Değerli sanatçı Müslüm Gürses, sesi, yorumu, şarkıları ve renkli kişiğiyle hafızalarda yer edinmiş, geniş kitlelerin kalbinde taht kurmuştur.
 
Müziğimize uzun yıllar emek veren Müslüm Gürses, şarkılarıyla gönüllerde yaşamayı sürdürecektir.


Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: DEĞERLİ BİR SANATÇIYDI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu bildirdi.

Balıkesir'de sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Müslüm Gürses'in sabah saat 08.30'da yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Dinleyenleri için bir ekol olan ve bir dönem tarihinin simge ismine dönüşen merhum Gürses'in bıraktığı izlerle hep yaşayacağına inanıyorum''

Çiçek, Gürses'in ölümü nedeniyle yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

'Sanat dünyamızın değerli ismi Müslüm Gürses'in vefatından büyük üzüntü duydum. Yaptığı müziği ve şarkılara getirdiği yorumuyla kendine özgün bir tarzı olan merhum Gürses, halkımızın gönlünde özel bir yer edinmiştir.Dinleyenleri için bir ekol olan ve bir dönem tarihinin simge ismine dönüşen merhum Gürses'in bıraktığı izlerle hep yaşayacağına inanıyorum. Bir dönem gençliğinin gönlünde 'Müslüm Baba' olarak taht kuran merhum Gürses'e Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum''

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Gönüllerde yaşamaya devam edecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanatçı Müslüm Gürses'in sadece şarkılarıyla değil, dostluğu ve sanatçı kimliğiyle gönüllerde yaşamaya devam edeceğini bildirdi.

Müezzinoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu görüşlere yer verdi:

''Aylardır verdiği yaşam mücadelesine yenik düşen kıymetli sanatçımız Müslüm Gürses'in kaybı hepimizi derinden üzmüştür. Türk müziğine büyük hizmetleri bulunan usta sanatçımız, sesiyle, yorumuyla, saygıdeğer kişiliğiyle insanımızın gönlünde 'Baba' sıfatıyla müstesna bir yer edinmiştir. Müslüm Gürses'in adı, yalnızca şarkılarıyla değil, dostluğu, sanatçı kimliğiyle ve gençlerimizin ustası olarak gönüllerde yaşamaya devam edecektir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

Ferdi Tayfur: Sesi şarkı söylediğinde gürdü, kendisi ise sessiz bir insandı

Sanatçı Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Sesi şarkı söylediğinde gürdü, kendisi ise sessiz bir insandı'' diye konuştu.

Ferdi Tayfur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses ile arkadaşlığının 40 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade etti. Gürses'i Adana'da gazinolarda çalıştığı dönemden tanıdığını belirten Tayfur, ''Allah mekanını cennet etsin. Kendine has yorumu, gülüşü olan, kendine has bir insandı. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı'' dedi.

Müslüm Gürses'in de kendisi gibi geçmişte yoksulluk çektiğini kaydeden Tayfur, ''Garibanlıktan geldik. Bir tarafımız hep çöküktür. Müslüm Gürses de öyleydi. Sesi şarkı söylediğinde gürdü ama kendisi sessiz bir insandı'' diye konuştu.  

Müslüm Gürses'in güçlü bir yorumcu olduğunu kaydeden Tayfur, ''Çocukken TRT'de çalınan müzikten pek bir şey anlayamazdık. Arap şarkıları çok hoşumuza giderdi. Gitarlar, baslar, orglar... Lezzetli gelirdi. Orada Ferid El-Atrash vardı. Ben de onun hayranıydım. Onun sesi çok benzerdi Müslüm'ün sesine'' ifadelerini kullandı.

Orhan Gencebay: Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim

Sanatçı Orhan Gencebay, Müslüm Gürses'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim'' dedi.

Orhan Gencebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürses ile son olarak ameliyat olmadan önce telefonla görüştüğünü, bu görüşmesinde ona moral vermeye çalıştığını anlattı.  

Gürses'in ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gencebay, ''Çok eski bir arkadaşım ve dostumu kaybettim. Müslüm Gürses, müziğimize çok hizmet etmiş, çok seveni olan, kendisine has bir yorumcuydu. Onu canı gönülden seven çok insanımız var. Onun kendine has bir özelliği vardı. Tıpkı benim gibi, İbrahim'in, Ferdi'nin olduğu gibi'' diye konuştu.

Gürses'in son döneminde kendi kulvarının dışında eserler de seslendirdiğini kaydeden Gencebay, ''Bu çalışmalar da çok iyi oldu. O şarkılara ayrı bir güzellik verdi'' dedi.

Gürses'in 70'li yıllarda kendisinin bestelediği ''Vicdan azabı'' isimli şarkıyı seslendirdiğini ifade eden Gencebay, bunun da kendisi için güzel bir hatıra olduğunu vurguladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:


Müslüm Baba'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi,  sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum

''Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli sanatçılardan Müslüm Gürses'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hastanede tedavi gördüğü süre boyunca doktorları ve eşi Muhterem Nur ile bağlantımız hiç kopmadı, onu seven herkes gibi Allah'tan umudumuzu hiç kesmedik ancak takdir-i ilahi bugün vuku buldu.

Çok küçük yaşlarda geldiği Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek adım attığında yaşamlarımıza yıllar içerisinde Türk insanının gönlünde bu denli taht kuracağını ne o biliyordu ne de bizler, bundan ne kendinin, ne de bizim haberimiz vardı aslında. Ama yeteneği, emeği ve azmiyle 'liste başı' yaptı herkes gibi başladığı yaşamını... Ve 'Arabeskin Babası' olarak kazındı hafızalarımıza 'Müslüm Baba'.

Başlangıcını, 'İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu, ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum' diye, aynı kendisi gibi, sade bir şekilde özetlediği görkemli sanat yaşamı boyunca kendine has tarzıyla milyonlara ulaşmasını ve onlardan biri olmayı hep bildi.

MUSTAFA SARIGÜL

Türkiye'nin, Türk cumhuriyetlerinin, Orta Doğu'nun yakından tanıdığı çok değerli sanatçı Müslüm Gürses'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ama kamuoyu gerçekten sanatçı dostumuza karşı gereken bütün hassasiyeti ve önemi gösterdi. Hastanemize ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gerçekten bir ahde vefadır. Müslüm baba kendi tarzı ve üslubu olan, binlerce sanatseveri peşinden koşturan, bizi zaman zaman çok duygulandıran, zaman zaman hüzünlendiren zaman zaman da güldüren bir sanatçıydı. Mekanı cennet olsun..

HAKKI BULUT: Ömründe hiç mutlu olmadı

Gürses'in vefat ettiği haberini aldıktan sonra hastaneye gelen Hakkı Bulut ise bir süre önce Londra'da birlikte konser verdiklerini hatırlatarak, ''Durumu çok iyiydi. Türkiye'ye gelir gelmez hastaneye kaldırıldı. Demek ki ettiğimiz dualar bu kadar kabul oldu. Allah'tan kendisine huzur diliyorum. İnşallah ebedi hayatta huzur bulur. Çok yakın değildik, her gün beraber değildik ama tanışıyorduk. Hayatı boyunca, ömründe hiç mutlu olmadı. Türkiye'nin sanat dünyasının başı sağolsun'' diye konuştu. 

HAKAN ŞÜKÜR

Değerli sanatçı Müslüm Gürses'in vefatını üzüntüyle öğrendik. Rabbimden rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına, tüm camiaya sabır diliyorum.

DEVLET BAHÇELİ: Hasret tüten türküleri vardı

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Müslüm Gürses'in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Bahçeli, Gürses'in ölümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Türk halk ve arabesk müziğinin usta yorumcusu, sesi ve kişiliğiyle çok geniş bir hayran kitlesine ulaşmış değerli sanatçımız Sayın Müslüm Gürses'in zamansız vefatından büyük bir üzüntü duydum.

Merhum Gürses, gönülleri titreten, gözleri buğulandıran ve en içten duygulara tercüman olan dokunaklı şarkılarıyla, hasret tüten türküleriyle ve sadelikle yoğrulmuş hayatıyla büyük bir beğeni kazanmış ve bu yönleriyle de takdir toplamıştır.

Merhum Müslüm Gürses'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine, sanat camiasına ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.''


YORUMLAR 2
  • yorumcuu 11 yıl önce Şikayet Et
    ÇOOK İÇERDİ MÜZİĞİNİ SEVEN ÇOOKTU ALLAH BİLİR NEREYE GİDER. Dindar mıydı bilmem Allah bildiği gibi etsin.
    Cevapla
  • kadir sert 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN. arabesk müziğin başı sağolsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...