Öğrenciler için 24 dakikada 410 şınav çekti

Antalya'da yaşayan 64 yaşındaki iş adamı Ali Bıdı, girdiği iddiayı 24 dakikada 410 şınav çekerek kazandı.

Öğrenciler için 24 dakikada 410 şınav çekti
Öğrenciler için 24 dakikada 410 şınav çekti
GİRİŞ 14.05.2013 16:02 GÜNCELLEME 14.05.2013 16:02

Son 10 yıldır sağlıklı yaşam üzerine hobi amaçlı araştırmalar yapan ve arkadaşlarına sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunması nedeniyle "Doktor" lakabıyla anılan iş adamı Bıdı, geçen ay Batı Akdeniz Kalkınma Ajansınca (BAKA) organize edilen ve 24 iş adamı ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın da aralarında bulunduğu heyetle Çin'e gitti.

Gezi sırasında yapılan sohbette 120 şınav çekebildiğini söyleyen Bıdı'ya arkadaşları inanmadıklarını belirtti. Bunun üzerine Bıdı, arkadaşları ile "30 dakikada 400 şınav çekebileceğini" konusunda iddiaya girdi. Bıdı, bunu başarması halinde arkadaşlarının 50 öğrenciye 5 yıllığına burs vermesini teklif etti. İddiayı kaybetmesi halinde ise bu yükümlülüğü kendisinin yerine getireceğini bildirdi.

Gezinin ardından kentteki bir restoranda bir araya gelen Bıdı ile diğer iş adamları, iddia konusuyla ilgili kaleme aldıkları metni Vali Altıparmak'ın katılımıyla imzaladı. Daha sonra sağlık ekibince kontrolden geçirilen Bıdı, arkadaşlarının önünde şınav çekmeye başladı. Bıdı, 24 dakikada 410 şınav çekerek iddiayı kazandı.

"Sürekli spor yapıyorum"

Bıdı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevresindeki insanları sağlıklı yaşamaları konusunda bilgilendirmeye çalıştığını, okuduğu kitapları arkadaşlarına hediye ettiğini anlattı.

Herkesin özellikle öğrencilere yönelik faaliyette bulunmasını isteyen Bıdı, "10 yıldır ilaç kullanmıyorum. Allah yokluğunu göstermesin ama sağlıklı beslendiğim için doktorlar sadece dostlarım. Sürekli spor yapıyorum. Yüzüyorum, koşuyorum, tenis oynuyorum. Ayrıca hiç ekmek yemiyorum, süt içmiyorum, et tüketmiyorum, tuzdan uzak duruyorum. Radarlar 120 yaşa kilitlendi. Türkiye'ye örnek olmak istiyorum" dedi.

Bıdı'nın iddiaya girdiği iş adamlarından Ramazan Atılgan ise Bıdı ile centilmenlik anlaşması yaptıklarını, kazananın öğrenciler olacağını söyledi.

Vali Altıparmak da kazananın Antalya ve 50 öğrencinin olacağını dile getirerek, "Bursların kime verileceğini valilik olarak biz belirleyeceğiz. Bir de heykel işimiz var. Protokol de imzaladık bu yönde" diye konuştu.

Bıdı ile arkadaşlarının girdikleri iddia ile ilgili imzaladıkları metin şöyle:

"Antalya Valiliğince belirlenecek durumu iyi olmayan 50 öğrenciye 5 yıl boyunca burs verilecek. Antalya İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar tarafından, Ali Bıdı'nın mermerden heykeli bir restoranın önüne dikilecek. İş adamı Recep Özkul, heyette bulunan 25 iş adamını Amerika'ya geziye götürecek. Aynı zamanda Özkul, sigarayı bırakacak ve 3 ayda 25 kilo verecek. Antalya İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan bir restoranda heyetteki iş adamlarına yemek ikramında bulunacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...