Aşure günü namazı nasıl kılınır? Aşure günü ibadetleri

11 Ekim salı günü Aşure günü olması hasebiyle aşure gününde kılınacak namazlar büyük merak konusu oldu. Peki Aşure günü namazı saat kaçta kılınır? İşte Aşure gününde yapılacak ibadetler edilecek dualar ve kılınabilecek tüm namazlar.

Aşure günü namazı nasıl kılınır? Aşure günü ibadetleri
Aşure günü namazı nasıl kılınır? Aşure günü ibadetleri
GİRİŞ 12.10.2016 09:45 GÜNCELLEME 12.10.2016 09:45

Aşure günü namazı kaç rekattır ? 11Ekim salı günü itibariyle aşure günü kılınacak namazların sizler için derledik. Müslümanlar için en özel günlerden biri olan Aşure gününde hangi ibadetleri yapmalıyız? Özellikle aşure gününde hangi namazları kılmalı ve hangi duaları etmeliyiz? İşte aşure gününe binaen yapılacak ibadetler edilecek dualar ve kılınacak namazlar

AŞURE GÜNÜ NAMAZI

Bu aşure namaz'ı akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilmektedir..

Namaza şöyle niyet edilir:

"Niyet eyledim Ya Rabbi, senin rıza-i şerifin için namaza. Herhangi bir komşumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş (ise) bu hakkın ödenmesi için
Allah-u Ekber !


Birinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlas-ı Şerif

İkinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif

Üçüncü Rekatta
1 Fatiha suresi , 1 El-Hakimut'tekasur, 11 İhlas-ı Şerif

Dördüncü Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif

Beşinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 3 Kafirun suresi 11 İhlas-ı Şerif

Altıncı Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir..

aşure-günü-namaz-kılmak

ÖĞLE VE İKİNDİ ARASI 4 REKATLIK NAMAZ

Aşure gününde öğlen ile ikindi arasında 4 rekatlik bir namaz daha kılınır. Bu namazın da her rekatinde 1 Fatiha ve 50 İhlas suresi okunur.

"Namazdan sonra 70 adet istiğfar-ı şerif, 70 adet salavat-ı şerife ve 70 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym" okunur. Hz. Muhammed'in ümmedi ve kendisi için dua edilir."

aşure-günü-duası

AŞURE GÜNÜ DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Elhamdulillahi rabbil alemin… vessaletü vesselamü ala seyyidina muhammedin ve ala elahi ve sahbihi ecmain… Allahümme entel bediyül gadim…. El hayyul kerim… Elhannanül mennan… ve hezihi senetün tecidetün es elüke fihel ismete mineşşeytanirracim…. vel avna ala hezihil nefsil emmareti bissü i vel iştiğale bima yugarribüni ileyke ya zel celali vel ikram…bi ramhmetike ya erhamer rahimin…ve salllahü ala seyyidina ve nebiyyina muhammedin ve ala elahi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmain…

Aşure duasının manası:

Hamd alemlerin RAB bi olan ALLAH a mahsustur…Salatü Selam onun biricik RASÜL ü Efendimiz sav ve onun aline eshabına olsun..

Kendinden evvel hiçbir varlık olmıyan…Varlığı,hayatı,kullarına keremi,ziyade merhameti,nimetler bagışlaması sonsuz ve devamlı olan sensin ALLAH ım…
İşte bu yeni yıldır ki,bu yıl boyunca huzurundan kovulmuş şeytandan beni korumanı,daima kötülüğü emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı,senden dilerim.. Ey CELAL ve İKRAM sahibi ALLAHım….

Ey ERHAMUR RAHİMİN olan RAB bim rametinin bereketiyle duamızı kabul et…
ALLAH ın selamı hz MUHAMMED MUSTAFA (sav) ın ve onun alinin ashabının ehli beytinin üzerine olsun..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılar
1. Lig'de play-off hattı ve düşen son takım belli oldu!