RTÜK, reyting rekorları kıran ''Çukur'' dizisine neden ceza getiriyor?

RTÜK, televizyon kanallarının internet ortamı üzerinden ''bip''siz ve ''buz''suz olan şekliyle yayınlanmalarını cezalandırmak üzere harekete geçti. Bu doğrultuda internet yayınlarını gözaltına alan düzenlemenin Meclis’te yasalaşmasını beklemeden adım atan RTÜK, Show TV ekranlarında her pazartesi akşamı izleyicisinin karşısına geçen Çukur dizisi için de ceza getirmeye hazırlanıyor.

GİRİŞ 08.02.2018 11:04 GÜNCELLEME 08.02.2018 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, televizyon kanallarının internet ortamı üzerinden bip’siz ve buz’suz biçimiyle yayınlanan videolarla ilgili ceza getirmek için kolları sıvadı. Hatta bu konuda internet yayınlarını gözaltına alan düzenlemenin Meclis’te yasalaşmasını beklemeden hareket etmeyi planlıyor. Bu doğrultuda RTÜK, internet üzerinden gerçekleştirilen yayınların kontrolü hakkında bir uzman raporu hazırladı. Tasarıda, televizyon kanallarının, internet siteleri üzerinden gerçekleştirilen yayınların da RTÜK denetime girmesini öngördüğü ifade edilirken, RTÜK yasanın nasıl uygulanacağını ortaya koyacak bir karar ortaya koyuldu. RTÜK tarafından hazırlanan bu rapordan Show TV ekranlarının yüksek reyting oranlarına sahip dizisi Çukur nasibini aldı. Yine RTÜK, Çukur dizisinde kullanılan argo ve küfürlerin deşifre edildiği uzman raporunda izleyicisini yakından ilgilendirecek önemli ifadelere yer verdi. İşte, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Çukur dizisiyle ilgili gerçekleştirdiği o açıklamalar...

RTÜK TARAFINDAN ÇUKUR DİZİSİNE İLİŞKİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

 

 

“Dizinin televizyonda yayımlanan bip’lenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden söz konusu ifadelerin ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir” ifadeleri kullanıldı. Dünkü Üst Kurul toplantısında rapor gündeme geldi, ancak bir üyenin toplantıya katılmaması nedeniyle, oylamada eşit sonuç çıktı. Kanalın cezalandırılıp cezalandırılmayacağı önümüzdeki hafta belli olacak.

ÇUKUR

YORUMLAR 5
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nasıl bi özgürlük anlayışı? İnternetde bu derece hassas olmayın, teşekkürler rtuk internette sana ihtiyacımız yok.
    Cevapla
  • tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    silahlar , kavgalar normal ama küfürlere ceza var, ne yapmaya çalışıyorsunuz
    Cevapla
  • yuhhh 6 yıl önce Şikayet Et
    yuh artık yaa. ben arabada da küfür ediyorum. Gel bana da ceza kes. ayıptır kardeşim. bu ne ya. hayatımız yasak. o yasak bu yasak
    Cevapla
  • Cihangir 6 yıl önce Şikayet Et
    Oylamaya katılmayan ihanet etmiş gibi
    Cevapla
  • Yeter 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter internete de karışmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'