Avatar Atakan'a Türk milletini aşağılama suçu davası açıldı! Mahkeme...

''Avatar Atakan'' lakabına sahip genç sporcu Çağatay Atakan Arslan, Türk halkını aşağıladığı iddiasıyla mahkemeye alındı. Türk milletine hakaret ettiği gerekçesiyle yargı karşısında ifade veren Çağatay Atakan Arslan, öne sürülen suçu işlemediğine yönelik ifadelere yer vererek savunmasını gerçekleştirdi. İşte, o açıklama!

Avatar Atakan'a Türk milletini aşağılama suçu davası açıldı! Mahkeme...
Avatar Atakan'a Türk milletini aşağılama suçu davası açıldı! Mahkeme...
GİRİŞ 05.10.2018 17:46 GÜNCELLEME 05.10.2018 17:46

Avatar Atakan lakabıyla tanınan milli sporcu Çağatay Atakan Arslan, sosyal medya platformu aracılığıyla paylaşılan videosundaki ifadelerinde, Türk halkını aşağıladığı iddiasıyla mahkemeye alındı. Kendisi hakkında öne sürülen Türk milletine hakaret ettiği gerekçesiyle yargı karşısında savunmasını gerçekleştiren Çağatay Atakan Arslan, şahsına ilişkin ortaya atılan suçu işlemediğine yönelik ifadelere yer verdiğinin bilgisine ulaşıldı. 2016 Survivor birincisi Çağatay Atakan Arslan yargı tarafından çağrıldığı Bakırköy 13.Asliye Ceza Mahkemesi'ne avukatıyla birlikte giderek verdiği ifadeler doğrultusunda böyle bir suçtan ötürü burada yargılanmaktan utanç duyduğunun özellikle altını çizerek "Böyle bir suçlama ile burada olmaktan son derece utanç duyuyorum. Ben milli sporcuyum Türk halkını aşağılama suçunu işlemedim" şeklinde cümleler kullandı. İşte, Hakkında öne sürülen; ‘’Türk Milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama’’ suçtan ötürü 6 aydan 2 yıla kadar hapis davası istemi açılan Çağatay Atakan Arslan'ın hakim tarafından duruşmasının ertelenmesi kararı alındı.

ATAKAN ARSLAN: “BÖYLE BİR SUÇLAMA İLE BURADA OLMAKTAN SON DERECE UTANÇ DUYUYORUM”

Avatar Atakan lakaplı Çağan Atakan Arslan avukatının da katılımıyla birlikte Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya çağrıldı. Mahkemede Çağatay Atakan Arslan milli sporcu olduğunu ve 2011 tarihinde kickboks dalında ilk altın madalyayı Türkiye’ye kazandırdığını vurgulayarak yaptığı savunmasında: “Böyle bir suçlama ile burada olmaktan son derece utanç duyuyorum. Olay günü evde arkadaşım Murat'la oturuyorduk. Murat videoya kayıt alarak , bana rakiplerim hakkında sorular soruyordu. Bende esprili cevaplar veriyordum. O esnada kulağımda kulaklık vardı, müzik dinlediğim için ‘Türk halkına’ dediğini duymadım. Rakiplerimizden bahsettiğini zannederek argo bir cevap verdim'' şeklinde ifadelere yer verdi.

‘'BENİ YIPRATMAK ADINA BASINA VERİLDİ''

Hakim karşısında gerçekleştirdiği savunmanın devamında ise sanık Atakan Arslan,'' Bu video 3-4 yıl öncesine ait bir video, katıldığım bir televizyon programındaki birinciliğimin ardından yayınlandı. Beni yıpratmak adına basına verilmiştir. Kim vermiş bilmiyorum ama bu konuda suç duyurusunda bulundum. Ben milli sporcuyum Türk milletini , Cumhuriyetini aşağılama suçunu işlemedim'' cümlelerini kullandı.

çağatay atakan arslan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum