2019 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hediye önerileri...

Evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelere özel olan bir gün olan Anneler Günü'nün 2019'da ne zaman kutlanacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün Dünya'da farklı zamanlarda kutlanıyor. Peki bu sene anneler günü ne zamana denk geliyor? İşte 2019 anneler günü tarihi...

2019 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hediye önerileri...
2019 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hediye önerileri...
GİRİŞ 22.03.2019 11:11 GÜNCELLEME 22.03.2019 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mayıs ayı içinde kutlanan Anneler Günü tam olarak ne zaman kutlanıyor sorusu annesini mutlu etmek isteyen bütün çocuklar tarafından araştırılıyor. Anneler Günü Dünya’da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Türkiye’de ise 12 Mayıs Pazar 2019’de Anneler Günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

YORUMLAR 1
  • Bilinmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel tesekkurler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu