Kadir Gecesi ne zaman - başlama tarihi (2020) Kadir Gecesi'ne ne kadar süre kaldı? Diyanet...

Kadir Gecesi, çok geniş bir coğrafya üzerinde yaşam süren müminlerin Allah-u Teala katındaki derecesini yükselten ehemmiyetli bir gecedir. İbadetlerle desteklendiğinde kulların mertebesini artırıp hem dünyevi hem uhrevi hayatta kurtuluşa ereceği 2020 Kadir Gecesi ne zaman? Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açılacağı, bolluk ve bereketin ikram edileceği Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın kaçıncı günü eda edilecek?

Kadir Gecesi ne zaman - başlama tarihi (2020) Kadir Gecesi'ne ne kadar süre kaldı? Diyanet...
Kadir Gecesi ne zaman - başlama tarihi (2020) Kadir Gecesi'ne ne kadar süre kaldı? Diyanet...
GİRİŞ 18.05.2020 10:17 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kadir Gecesi, kainatı sonsuz merhametiyle kuşatan Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmak üzere ihlas ve samimiyet içerisinde gerçekleştirilen hayırlı amellerden kat be kat sevaba mazhar olunacağı mukaddes bir gecedir. Hata ve kusurlarından ötürü pişmanlık duyup bağışlanmak için af dileyecek müminlerin Allah-u Teala'nın huzuruna yöneleceği Kadir Gecesi, sayısız lütufları ve faziletleri de içerisinde barındırmaktadır. İman kuvvetiyle yapılan tövbelerin geri çevrilmeyerek gerek küçük gerekse büyük günahların temizleneceği ve birbirinden çeşitli ibadetlerle kulların arınarak yüce Mevla'nın sunacağı güzellikleriyle müjdeleneceği 2020 Kadir Gecesi ne zaman? Dünya ve ahiret yaşantısı için sağlam bir yatırım yapmak niyetinde olan Müslümanların dolu dolu feyizlenebileceği en makbul zaman dilimlerinden Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın kaçıncı günü eda edilecek? Kalplerin ve ruhun tam bir manevi doygunluğa ulaşacağı ve her bir ibadetin yaratıcı katında büyük önem arz etmesi sayesinde amel defterinin sevapla dolup taşacağı Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

2020 KADİR GECESİ NE ZAMAN? RAMAZAN AYI'NIN KAÇINCI GÜNÜ?

Yerin ve göğün tek sahibi olan Allah'ın rahmetine&mağfiretine sığınan Müslümanların dua ibadeti vesilesiyle iletişim gerçekleştirip dini ölçütlere uygun düşmeyen eylemleri için tüm kalbi duygularıyla af dileyeceği en kıymetli vakitlerden bir tanesi olan Kadir Gecesi'nin ne zaman eda edileceği yakın mercek altına alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda her yıl olduğu bu yıl da İslam inancına sahip müminlerin en verimli şekilde istifade edeceği Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın kaçıncı günü olduğu duyuruldu.Tüm Müslümanlığa yol gösterip aydınlatan Kur-an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, hacetlerin ve tevbe-istiğfarların alemlerin rabbi olan Cenab-ı Hakk tarafından kabul göreceği Kadir Gecesi, Diyanet’in açıkladığı takvime göre bu yıl 19 Mayıs Salı tarihinde ihya edilecek.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? KADİR GECESİ'NE KALAN SÜRE SAYACI!

 

 

YORUMLAR 3
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    ramazanın son 10 gününde ve tekli gecelerde aranması lazım.dinayetin verdiği tarih belli ramazanın 27.günü.
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    allahtan baska hic kimse kadir gecesini bilemez
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Diyanet'imiz de Kadir Gecesi'ni Peygamberimiz (S.A.S.) gibi Ramazan'ın son on gününde arasa...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti