Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

Çıkması zor olan lekeler arasında yer alan pas lekesi, doğru ve erken müdahale ile geçmesi mümkündür. Ancak pas lekesine bulaşan kıyafet, kumaş vs suyun altına tutmak ve ıslak mendille silmeye çalışmak, lekenin geçmesini daha da zorlaştırmaktadır. İşte pas lekesini çıkarma yöntemleri...

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?
Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?
GİRİŞ 20.10.2020 09:25 GÜNCELLEME 20.10.2020 09:25

Kıyafet ve kumaşların üzerine bulaşan lekeler, çoğu zaman yanlış uygulamalarla temizlenmeye çalışıldığı için çıkması güç bir keledir. Ancak doğru uygulamayla ile pas lekesini dahi çıkarmak mümkündür. Herhangi bir kıyafetin paslanmış demire sürülmesi ve kumaşın lekelenmesi durumunda ıslak mendil gibi müdahaleler yanlıştır ve lekenin çıkmasını daha da güçleştirmektedir. 

PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Pas lekesini çıkarabilecek birçok ürün market ve benzeri yerlerde satılmaktadır. Ancak çok basit kirlerin çıkarılmasında kullanılan deterjanlarda dahi çok ağır kimyasallar varken, pas lekesini çıkarmak için kullanılan malzemelerde daha ağır kimyasallar bulunmaktadır. Bundan dolayı daha doğal ve basit yöntemlerle pas lekesi çıkarmaya çalışılması önerilmektedir. Pas lekesini çıkarmada tavsiye edilen bazı uygulamalar şöyledir:

1- Yağ ve diğer birçok lekenin geçmesinde etkili olan tuz ve limondur. Paslanan yere tuz ve limon uygulayıp 1-2 saat bekletilerek ardından durulanarak çamaşır makinesinde yıkanması önerilir.

2- Limon ve tuz yönteminden sonra limon ve sirke de pas lekesine uygulanabilir. Pasın değdiği yere limon ve sirke uygulanıp bir süre beklettikten sonra çitileyerek durulanır çamaşır makinesinde yıkanabilir.

3- Pasın bulaştığı kumaş, kıyafet vs güneş ışığı altında bir süre bekletmek de pas lekesinin kısmen geçmesine yardımcı olacaktır.

4- Yukarıda önerilen tüm işlemler için yapılması gereken en önemli şey ise hızlı bir şekilde doğru işlemi uygulamaktır. Özellikle gün içinde yaşanan aksiliklere karşı pas lekesinin güneş ışığında bekletilmesi önerilmektedir. Böylece pas lekesinin koyu rengi bir nebze solmaya başlayarak geçer. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor