Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?

Uzun süre kullanılan duşa kabinler, kullanıma bağlı olarak saramalar oluşmaktadır. Ne kadar temizlenmeye çalışılsa da tam olarak çıkarılamayan lekeler banyoların pis gözükmesine neden olmaktadır. Peki duşa kabin temizleme yöntemleri nelerdir? İşte kısa sürede sonuç veren duşa kabin temizliği...

Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?
Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?
GİRİŞ 02.04.2021 11:13 GÜNCELLEME 02.04.2021 11:14

Uzun yıllar kullanılan duşa kabinler, zaman içinde sarararak kirli bir görüntüye sahip olurlar. Ne kadar temizlense de tam olarak istenilen sonuçların alınmadığı duşa kabin temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları bulunmaktadır. Bu ipuçlarına uyarak temizlik yapılırsa daha iyi bir sonuç alınması mümkündür. Çok fazla suya maruz kalan duşa kabinler, kireçlenme gibi inatçı lekelerin oluşmasına neden olmaktadır. Duşa kabinlerin derinlemesine temizlenmesi ve parlaması için tavsiye edilen bazı yöntemler bulunmaktadır.

Alaturka tuvalet nasıl temizlenir? Kararmış tuvalet taşı beyazlatma yöntemleri...

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Sararan, kireçlenen ve kirlenen duşa kabinler için doğal ve pratik yöntemler bulunmaktadır. Kimyasal madde kullanmadan yalnızca doğal malzemelerle temizlenen duşa kabinler kısa sürede daha temiz ve parlak olabilmektedir. Duşa kabinin cam ya da plastik olması fark etmeksizin çabucak temizlenmesi için önerilen yöntemler şöyledir:

1- Sirke: En güçlü antiseptik gıdalardan olan sirke, duşa kabinde yer alan kireç ve kirlerin sökülmesinde oldukça etkilidir. Sprey şişenin içerisine elma sirkesi dökerek duşa kabinin içerisine bolca püskürtülür ve bir süre beklettikten sonra bol su ile durulanır. Daha iyi bir sonuç almak içinse normal zamanda banyo temizliğinde kullanılan bir bezle ovarak kir ve kireçlerin çıkarılması sağlanabilir. 

2- Diş Macunu: Temizlik konusunda etkili malzemelerden biri olan diş macunu duşa kabinde kirli olan bölgelere sürülür ve bir süre beklettikten sonra temiz bir bez ya da süngerle ovarak temizlenmesi sağlanabilir. 

3- Karbonat: Banyo ve duşa kabin konusunda etkili temizleme yöntemlerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırıp macun kıvamına getirilerek duşa kabinin içerisine sürülür. Karışım için 1 fincan sirke ve macun kıvamına gelene kadar karbonata ihtiyaç vardır. Elde edilen karışım sararmış ya da kireçlenmiş duşa kabine sürülür ve bir süre bekletilir. Ardından bol su ile durulanır. 

Doğal yöntemler dışında bilinen bazı uygulamalar da duşa kabinin temizlenmesinde etkilidir. Özellikle kireç sökücü ve fırça ile temizlendiğinde duşa kabinde meydana gelen kireçlenmeler büyük oranda temizlenmiş olmaktadır. Bunun dışında çamaşır suyunu su ile seyreltip sprey şişenin içine koyduktan sonra duşa kabinin içine püskürtülür ve bir düre beklettikten sonra durulanır ve temizlenir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!