Japon balığı nasıl bakılır? 2 tane Japon balığı ne kadar yem verilir?

Japon balıkları, bakımları çok kolay olduğundan birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Japon balıklarının daha uzun süre yaşamaları için balık sahiplerinin dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Özellikle balığın suyunun temizliği, yeminin miktarı en önemli hususlardandır. Peki fanusta japon balığı nasıl bakılır? Japon balığına ne kadar yem verilir? Japon balığı bakımı püf noktaları...

Japon balığı nasıl bakılır? 2 tane Japon balığı ne kadar yem verilir?
Japon balığı nasıl bakılır? 2 tane Japon balığı ne kadar yem verilir?
GİRİŞ 04.07.2022 17:15 GÜNCELLEME 04.07.2022 17:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japon balığı, dünya çapında en çok tercih edilen akvaryum balığıdır. Türkiye’de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir. Japon balıkları, diğer balıkların aksine soğuk suda yaşayabilir, rutin bir beslenme programı olmadığından bakılması oldukça kolaydır. Bunlarla birlikte yine de bazı kurullara özen göstererek balığın daha uzun süre yaşaması sağlanabilmektedir. 

Japon Balığı Bakımı

Akvaryumda bakılması, balığın daha doğal bir ortamda uzun süre yaşaması açısından tavsiye edilmektedir. Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıkları için daha serin sularda bakılması gerekmektedir. Balıkların yeteri kadar oksijen almaları için akvaryumdaki her bir balık için 10 litre suya ihtiyaç duyulmaktadır. 

Akvaryum balıklarının uzun süre yaşamasındaki en önemli etken olan akvaryum temizliği için balıkların akvaryumdan çıkarmadan suyun değiştirilmesi uygun görülür. Suyun yavaş yavaş sirkülasyonla değiştirerek akvaryumun temizliği sağlanabilir. Japon balıklarının bulunduğu akvaryumun içerisine ince yapraklı akvaryum bitkisinin konulması önerilmez, balıklar kumlarla ve bitkilerle çok oynadıklarından bitkiye zarar vermektedir. Japon balıkları, yemlerini kumun içinde aradıklarından kum seçerken de dikkatli olunmalıdır. Kristal kumdan ziyade daha yuvarlak ve yumuşak kum tercih edilmelidir. 

Fanusta Japon Balığı Bakımı

Japon balıkları genellikle fanusta beslense de bu yanlış bir bakım türüdür. Fanusta da bakılması mümkün görülen ancak akvaryumdaki kadar uzun süreli olmadığından daha çok akvaryumda bakılması önerilmektedir. Japon balıkları için cam fanus gelişimlerine engel olmaktadır. Yine de cam fanusta bakılacaksa fanusun mümkün olduğunca büyük ve her balık için 10 litre su alacak kadar geniş olması gerekmektedir. Fanuslar, akvaryumlara kıyasla daha çabuk pislendiklerinden sık sık suyunun değiştirilmesi gerekir. Bu koşulların sağlanması balıkların daha uzun süre yaşamalarına ve daha hızlı gelişmelerini sağlayacaktır. 

Japon Balıklarına Ne Kadar Yem Verilir?

Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR 1
  • Aslı 11 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi bana çok yardımcı olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor