Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli püf noktaları...

Kahvaltıların en tatlı lezzeti olan reçeller, kış hazırlıklarıyla birlikte yapılmaya başladı. Özellikle yaz aylarında yetişen meyvelerle hazırlanan reçeller sonbahar-kış mevsiminde de tüketilmek için bolca hazırlanır. Rengi kokusu ve tadıyla birçok kişinin sevdiği kayısı reçelinin tam kıvamında olması için ise bazı önemli püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte kayısı reçeli tarifi ve püf noktaları...

Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli püf noktaları...
Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli püf noktaları...
GİRİŞ 15.08.2022 15:03 GÜNCELLEME 15.08.2022 15:03

Yaz mevsiminde yetişen meyvelerin sonbahar ve kış mevsiminde kahvaltılarda tatlı olarak tüketilmesi için çeşit çeşit reçeller yapılmaktadır. Meyvelerin geleneksel yöntemlerle tatlıya dönüştürülmesi vücudun tatlı ihtiyacını sağlıklı şekilde kısmen karşıladığından beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. Tam mevsimi olan kayısı reçeli, rengi, kokusu ve lezzetiyle özellikle çocuklar tarafından severek tüketilmektedir. Kayısı reçelinin tam kıvamında ve lezzetli olması için bazı önemli püf noktaları bulunmaktadır. 

Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kg kayısı

750 gr toz şeker

2 parça limon tuzu

Kayısılar yıkanıp temizlendikten sonra ikiye bölünerek çekirdekleri alınır. İkiye bölünün kayısılar büyükçe bir tencerenin içine atılır ve 750 gr şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatıp 1 gece bekletilir. Kayısı ve şekerler bekletilirken kayısı çekirdekleri kırılarak içindeki badem çıkartılır. Ertesi gün eriyen şeker ve sulanan kayısının üzerine çekirdeklerden çıkarılan bademler eklenerek ocakta pişirmeye başlatılır. Kayısılar hızlı ateşte 45 dakika kadar kaynatılır. Pişmeye yakın limon tuzu eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. İstenilen kıvama gelince kapatılır ve reçel hazırlanmış olur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'