Alaturka tuvalet nasıl temizlenir? Kararmış tuvalet taşı beyazlatma yöntemleri...

Sağlık bakımından oldukça dikkat edilmesi gereken tuvalet temizliği, düzenli şekilde temizlenmediği durumlarda ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Özellikle ortak tuvaletlerin mikrop saçmaması için hemen hemen her gün dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Peki alaturka tuvaletler nasıl temizlenir? İşte sararmaya ve siyahlaşmaya başlayan alaturka tuvaletlerin temizleme yöntemleri...

Alaturka tuvalet nasıl temizlenir? Kararmış tuvalet taşı beyazlatma yöntemleri...
Alaturka tuvalet nasıl temizlenir? Kararmış tuvalet taşı beyazlatma yöntemleri...
GİRİŞ 26.03.2021 16:27 GÜNCELLEME 26.03.2021 16:27

Evlerde en çok kullanılan ve temizliğine en çok dikkat edilmesi gereken yerler hiç şüphesiz tuvaletlerdir. Düzenli olarak sık sık temizlenmesi gereken tuvaletlerin doğru şekilde ve yeterli olarak temizlenmemesi durumunda mikrop yuvaları haline gelmektedir. Doğru şekilde temizlenmeyen tuvaletleri kullanan kişilerin mikrop kaparak çeşitli hastalıklara yakalanma riski bulunmaktadır. Tuvaletlerin mikrop ve hastalık yaymaması için hemen hemen her gün temizlenmesi gerekir. Tuvalet temizliği zor ve uğraştırıcı gibi görünse de bazı önemli püf noktalara dikkat ederek daha pratik ve kolay şekilde temizliği sağlanabilir.

 

 

ALATURKA TUVALET NASIL TEMİZLENİR?

Tuvalet temizliğinde mikropların tam olarak yok olması için çamaşır suyu gibi kimyasal maddeler içeren temizlik malzemeleri kullanılacağından solunum yollarına zarar vermemesi için camların açık olmasına dikkat edilmelidir. Tuvalet temizliğine başlarken ilk olarak kaynar su ile yıkanmaya başlanır. Böylece genel bir tozun pisliğin temizlenmesi sağlanmış olur. Ardından çamaşır suyu gibi temizlik malzemelerini direkt olarak fayansların üzerine dökülür ve 5-10 dakika kadar bekletilir. Ardından yine sıcak suyla durulanır. Ardından tekrara çamaşır suyu dökülür, kalan kirlerin iyice çıkması için bir fırça ile çitilenir ve yine bol su ile durulanır. 

 

 

SİYAHLAŞAN ALATURKA TUVALET NASIL TEMİZLENİR?

Sararan ve kararan tuvalet taşının temizlenmesi için kullanılan temizlik malzemeleriyle birlikte fırça ile iyice çitilenmesi gerekmektedir. Özellikle domestos ve amonyak içeren temizleyici maddelerin kullanılması tuvalet taşlarının daha iyi temizlenmesini sağlamaktadır. Tuvaletlerin kirlerinden çabucak arınması için sık sık temizlenmesi gerekir. Uzun süre temizlenmeyen kirlerin çıkarılması zaman içinde zorlaşmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...