Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Birkaç malzemeyle hızlıca hazırlanan kurabiyeler çay ve kahvelerin yanında en çok tercih edilen tatlılar arasındadır. Damak zevkine göre farklı malzemelerle renklendirilen kurabiyeler hızlıca pişirilerek servis edilmektedir. Peki lezzetli ve tam kıvamında kurabiyeler için nelere özen gösterilmelidir? Kıtır kıtır kurabiyelerin püf noktaları nelerdir? İşte evde pratik ve kolayca hazırlanabilen kurabiye tarifleri...

Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?
GİRİŞ 25.02.2021 17:27 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çay ve kahvelerin yanında en çok tercih edilen kurabiyeler hem pratik hem de oldukça lezzetlidir. Malzemelerde birkaç küçük değişiklikle hem tatlı hem de tuzlu kurabiyelerin yapılması mümkündür. Kurabiyelerin tam kıvamında ve lezzetli olması için kullanılan yağ çok önemlidir. Özellikle margarin yerine tereyağı kullanılması tavsiye edilmektedir. Kurabiyelerin kıtır kıtır olması için ise malzemeler arasına sirke de eklenebilir. Keskin bir aromaya sahip olan sirkenin kurabiyenin tadını bozmaması için miktara dikkat edilmelidir. 

Börek tarifleri: Patatesli, Ispanaklı, Sodalı ve Kıymalı çıtır börek tarifi ve püf noktaları

LEZZETLİ VE PRATİK KURABİYE TARİFLERİ

1- Elmalı Kurabiye: 

Malzemeler: 

1 paket (250 gr) un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
Ceviz

Evde hamburger tarifi: Hamburger ekmeği ve köftesi nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

Kurabiyelerin ilk olarak iç harcı hazırlanmaya başlanır. Rendelenen elmalara tarçın ve şeker eklenerek orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar yavaş yavaş kavutlarak pişirilir. İç harç hazırlandıktan sonra ceviz eklenerek soğuması için kenara konur. Ardından kurabiye hamuru hazırlanmaya başlanır. Un, yoğurt, kabartma tozu, limon kabuğu, pudra şekeri, kabarta tozu karıştırılarak yoğurulmaya başlanır ve hamur 5’e bölünür. Her parça yuvarla hamur olarak açılır ve pizza dilimi gibi 8’e bölünür ve hazırlanan iç harçlar eklenir. Harç eklendikten sonra yuvarlanarak kapatılır ve diğer parçalar da aynı şekilde hazırlanır. Fırın kağıdının serildiği tepsiye tüm kurabiyeler dizilir ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir ve biraz ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

2- Kakaolu Islak Kurabiye:

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
2 çay bardağı şeker ve 2 çay bardağı su (şerbet içi)

Poğaçalar tarifi: Hem mayalı hem mayasız yumuşacık pratik poğaça tarifleri...

Hazırlanışı:

İlk olarak şerbet hazırlanmaya başlanır ve şeker-su karıştırılarak kaynatılır. Soğuması için kenara alınır ve hamur hazırlanmaya başlanır. Yumurta derin bir kaba alınır ve mikserle çırpılır. 3-4 dakika çırpıldıktan sonra yağ ve şeker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yumurta-şeker-ya iyice karıştırıldıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya, kakao eklenir ve yoğurulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralanır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler önceden hazırlanan ve soğutulan şerbetin içine atılıp 3-4 saniye bekletilerek servis tabağına alınır.

3- Tuzlu Kurabiye: 

Malzemeler:

3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı, çörek otu, susam (üzeri için)

10 katlı katmer poğaça nasıl yapılır? Nermin Gül'den çıtır çıtır katmer poğaça tarifi

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında uzunca süre bekletilen ve yumuşayan tereyağı derin bir kaba alınır ve tereyağıyla birlikte un hariç tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. İyice karıştırılan karışımın içerisine azar azar un eklenir ve yoğurulmaya devam edilir. Hamur küçük küçük bezer haline getirilerek istenilen şekiller verildikten sonra fırın kağıdının serili olduğu tepsiye sıralanır ve üzeri yumurta-çörek otu-susamla süslendikten sonra önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis edilebilir. 

4- Mantar Kurabiye:

Malzemeler:

250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
Kakao 

Un helvası nasıl yapılır? Cevizli un helvası tarifi...

Hazırlanışı:

Tereyağı yumuşak bir kıvama geldikten sonra kakao hariç tüm malzemeler derin bir kapta boca edilerek iyice yoğurulur. 5 dakika kadar yoğurulan hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde bezelere bölünerek yağlı kağıdın serildiği fırın tepsisine sıralanır. Ardından kakaoya batırılan şişe kapağı kurabiyelerin üzerine bastırılır. Mantar şeklini alan kurabiyeler önceden 180 derece ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir ve servis edilebilir. 

YORUMLAR 1
  • Bensu 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha denemedim ama efsane görünüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?